Index Vakbarát Hírportál

A Bayern simán nyerte a Gulácsiék elleni presztízmeccset

2021. szeptember 11., szombat 20:26

A Bundesliga 4. fordulójának rangadóján a Bayern München idegenben 4–1-re legyőzte az RB Leipziget.

Az előző idény arany- és ezüstérmese ellentétes előjelekkel várta a meccset, hiszen a Bayern München egy döntetlen után kétszer is nyert, a három magyar futballistát is foglalkoztató RB Leipzig viszont két vereség között csak egy győzelmet tudott felmutatni.

A legutóbbi kilenc Bundesliga-idényt megnyerő bajorok ellen Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a kezdőcsapatban kapott helyet, de a magyar válogatott triójának is szomorúan kellett konstatálnia, hogy a 12. percben a vendégek jutottak előnyhöz, Robert Lewandowski volt eredményes büntetőből (0–1).

A bajoroknak ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövésük az első félidőben, a lipcseiek három ilyet is fel tudtak mutatni, mégis a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre.

A fordulást követően pedig gyorsan lerendezte a meccset a müncheni csapat, az első félidő ráadásában beálló Jamal Musiala Alphonso Davies bal oldali beadása után a hosszú alsóba lőtt, majd André Silva videózás után miatt elvett szépítő találata helyett Musiala előkészítéséből Leroy Sané újabb gólt (0–3).

A lipcsei csapat nem tört össze, Kondrad Laimer elképesztően nagy gólt rúgott percekkel később a világ végéről, de újabb találat már nem jött össze, sőt a végén még Choupo-Moting is bevette Gulácsi kapuját, így a Bayern simán megnyerte a rangadót (1–4).

A délutáni mérkőzésekről itt olvashat!

BUNDESLIGA

4. FORDULÓ

RB Leipzig–Bayern München 1–4 (Laimer 58., ill. Lewandowski 12. – 11-esből, Musiala 47., Sané 54., Choupo-Moting 92.)

Az élmezőny állása: 1. Wolfsburg 12 pont, 2. Bayern München 10, 3. Dortmund 9 (13–9), 4. Mainz 9 (6–2), 5. Freiburg 8, 6. Leverkusen 7, ...12. RB Leipzig 3

(Borítókép: Matthias Hangst/Getty Images)

Rovatok