Index Vakbarát Hírportál

Szabadon igazolható a világ legeredményesebb labdarúgója

2021. szeptember 14., kedd 11:11

Daniel Alves minden idők legeredményesebb labdarúgója, legalábbis ami a megnyert trófeákat illeti, ugyanis karrierje során összesen 43 serleget gyűjtött össze, most pedig szabadon igazolhatóvá vált, miután a São Paulo nem váltotta be a hozzá fűzött reményeit.

Dani Alves két éve hagyta ott az európai futballt, hogy gyermekkori csapatában, a São Paulóban játszhasson. A PSG-ből két francia bajnoki címmel távozott Brazíliába, ám számításai nem alakultak jól a hazai csapatával, két gyenge szezon után most úgy döntött, nem hosszabbít. 

Miután hazatért, Dél-Amerika legjobban fizetett játékosává vált. Olyannyira, hogy a fizetésének folyósítása akadozott, és hárommillió euróval még mindig tartozik neki a klub. Emiatt a nyári szünet után az edzéseken sem jelent meg, majd egyértelművé tette távozási szándékát. 

Úgy tudjuk, Dani Alves nem fog visszatérni São Paulóba, amíg a csapat és a játékos közti adósság nem kerül rendezésre. Volt egy új ajánlatunk Alves felé, ám ő ezt elutasította

– nyilatkozta a klub vezetése.

Miután Dani Alves nem járt edzésre, a csapat arról tájékoztatta Hernán Crespo vezetőedzőt, hogy a Barcelona korábbi sztárjával már ne számoljon. A 38 éves brazil tehát szabadon igazolhatóvá vált. A jövőjét illetően a marca.com úgy tudja, leginkább az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) jöhet szóba. A neve továbbá kapcsolatba került a Boca Juniors és a River Plate együttesével is. 

Dani Alves pályafutása során 43 trófeát tudhat magáénak, a második legtöbbel (38) korábbi csapattársa, Lionel Messi rendelkezik. Csak a legnagyobb eredményei: háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol, egyszeres olasz és kétszeres francia bajnok. Klubjaival számtalan kupát nyert meg, a brazil válogatott színeiben többek közt két Copa América-győzelmet szerzett, és a tokiói olimpián is a dobogó legfelső fokára állhatott.

(Borítókép: Dani Alves a második Copa América-győzelme után pózol a válogatottal 2019-ben. Fotó:  Chris Brunskill / Getty Images)

Rovatok