Index Vakbarát Hírportál

A Cristiano Ronaldo-hatás: Paul Pogba mégis maradna Manchesterben

2021. szeptember 14., kedd 10:00

A Manchester United a nyári átigazolási szezon utolsó napján jelentette be hivatalosan a szenzációt, hogy Cristiano Ronaldo 12 év elteltével visszatér az Old Traffordra, miután ismét aláírt az angol rekordbajnokhoz.

A 36 éves portugál csatár visszatérése alaposan felkavarta az állóvizet, a bejelentés rögtön csúcsokat döntött meg a közösségi médiában – az Instagramon és a Twitteren is ez a poszt kapta a legtöbb kedvelést valaha egy sportklub esetében –, de 

a mezeladásból befolyó 187 millió font (76,8 milliárd forint) is új rekordnak számít.

Ugyanakkor az átigazolásában sokan kétkedtek, mondván, már nem lesz fiatalabb, és a Juventusnál sem tudott maradandót alkotni. A klubnál viszont mindenki örült az érkezésének, Ole Gunnar Solskjaer menedzser mellett a játékosok is jelezték, milyen elképesztő hatással van mindenkire, a győztes mentalitása, a nyerni akarása és már a puszta jelenléte is hihetetlen pluszt ad.

Bár egyetlen mérkőzés után nehéz lenne ítéletet mondani az átigazolás helyességéről, az ötszörös aranylabdás második bemutatkozása pazarul sikerült, a Manchester United ugyanis 4–1-re legyőzte hazai pályán a Newcastle Unitedet, és a Premier League élére állt, a magabiztos sikerből pedig két góllal vette ki a részét minden idők egyik legjobb labdarúgója.

Ez már önmagában megsüvegelendő teljesítmény, csakhogy ennél jóval többről van szó, és itt vissza is kanyarodhatunk arra, milyen hatással van a környezetére.

Eddig úgy tűnt, Paul Pogba, a manchesteriek világbajnok középpályása 2022 nyarán távozik a csapattól, ráadásul ingyen, mivel lejár a szerződése. A 28 éves franciáért a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és a Juventus is élénken érdeklődik, és januártól már a Manchester United beleegyezése nélkül is leülhetnének vele tárgyalni.

A legfrissebb hírek szerint Pogba mégis maradna az Old Traffordon,

 mert úgy érzi, Cristiano Ronaldo érkezésével minden megváltozott, és a csapatnak valós esélye van nagy trófeákat nyerni – írja a The Athletic.

Pogba eddig négy bajnoki mérkőzésen hét gólpasszt adott, vagyis bombaformában kezdte az idényt, Ronaldo érkezésével pedig hajlik a szerződéshosszabbításra, és hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek a felek.

Cristiano hatására mindenki új erőre kapott, mindenki tökéletesen összpontosít, és olyan elvárásai vannak magával szemben, hogy az a csapattársaira és mindenki másra is kihat a klubnál. Ennek a mentalitásnak köszönhetően ért el annyi mindent pályafutása során

– dicsérte Solskjaer Ronaldót.

A manchesteriek kedden a Bajnokok Ligája-menetelésüket is elkezdik, a selejtezőben a Ferencvárost kiejtő Young Boys otthonában lépnek pályára 18.45-kor.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo és Paul Pogba. Fotó: Matthew Peters / Manchester United / Getty Images)

Rovatok