Index Vakbarát Hírportál

A Real a hajrában két perc alatt fordított a Valencia ellen

2021. szeptember 19., vasárnap 23:02

A spanyol bajnokság 5. fordulójának rangadóján a Real Madrid 2–1-re nyert a Valencia otthonában, köszönhetően Vinícius Júnior és Karim Benzema hajrábeli góljainak.

A kemény csatát és több sérülést is hozó meccsen a hazaiak Hugo Duro remek lövésével szereztek vezetést a 66. percben, amit aztán magabiztosan őriztek, de csak a 86. percig. Ekkor Karim Benzema lekészített labdájából Vinícius tüzelt balról a tizenhatoson belül, a lövése megpattant egy védőn, így Giorgi Mamardasvili tehetetlen volt.

Kettő perccel később jött a teljes hidegzuhany, Vinícius ívelt középre a bal oldalról, Mamardasvili nagyot hibázott, a potya labdát pedig Benzema fejelte be a hazai kapuba, amivel megfordította a mérkőzést és megszerezte a győzelmet a Real Madridnak.

A Real ezzel átvette a vezetést a bajnokságban, a Valencia a harmadik.

A Ferencvárossal azonos Európa-liga csoportban szereplő Real Betis 2–2-es döntetlent játszott otthon az Espanyollal. A Groupama Arénában szeptember 30-án pályára lépő sevillai együttes az első félidő végén fordított és egészen a 97. percig vezetett, de a katalánok – akik a 78. perctől emberelőnyben játszottak – egyenlíteni tudtak. Az Espanyol továbbra is nyeretlen a La Liga 2021–22-es idényében.

La Liga, 5. forduló:
Valencia–Real Madrid 1–2 (0–0)
Betis–Espanyol 2–2 (2–1)
Real Sociedad–Sevilla 0–0
Mallorca–Villarreal 0–0
Alavés–Osasuna 0–2 (0–2)
Elche–Levante 1–1 (1–0)
Atlético Madrid–Athletic Bilbao 0–0
Rayo Vallecano–Getafe 3–0 (1–0)

(Index/MTI)

Rovatok