Index Vakbarát Hírportál

A Porto edzője szerint az U19-es csapat is jobban teljesített volna a Liverpool ellen

2021. szeptember 29., szerda 10:46

Sérgio Conceicao, a Porto vezetőedzője kritikusan fogalmazott csapata teljesítményéről, miután hazai pályán 5–1-es vereséget szenvedtek a Liverpool ellen. A hazaiakat a játék minden terén felülmúlta angol riválisa, esélye sem volt a portugáloknak, hogy megszorongassák a Liverpoolt. 

A mérkőzés után a portugál tréner elmondása szerint az U19-es csapat is jobban teljesített volna, mint a felnőtt együttes: 

Még egy ifjúsági csapattal is minden bizonnyal jobb eredményt értünk volna el ma este, mint az első csapatunkkal. De minden bizonnyal én voltam az, aki rosszul mérte fel az ellenfelet és nem megfelelően állította össze a csapatot. A csapatok közötti erőviszonyokat akkor tudjuk kiegyenlíteni, ha jól szervezzük meg a játékunkat, a játékosok teljesítik a vezetőedző utasításait és az egész mérkőzésen intenzíven futballozunk. Ebből semmi sem valósult meg, ezért történhetett meg ez a szégyenteljes katasztrófa

– fogalmazott Conceicao a TVI24-nek adott interjújában. 

A portugál tréner az U19-es csapatukra utalt, akik tegnap délután a Liverpool ifjúsági csapatával játszottak 1–1-es döntetlent. 

A Porto a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik helyén áll két forduló után, egy megszerzett ponttal. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok