Index Vakbarát Hírportál

Három bajnoki vereség után újra győzött a Tottenham

2021. október 3., vasárnap 16:57

Az első osztályú angol labdarúgó-bajnokság 7. forulójában a Tottenham az Aston Villát vendégül látva aratott 2–1-es győzelmet, míg a Leicester City a Crystal Palace otthonában bukta el kétgólos előnyét.

Tottenham–Aston Villa

A Tottenham a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén vereséget szenvedett, így az ígéretes szezonkezdet után egyből a tabella középmezőnyében találták magukat a londoniak. Az Aston Villa ellen már égető szüksége volt a bajnoki pontokra a Tottenhamnek. A vendégcsapat hat bajnoki forduló után tíz megszerzett egységgel a nyolcadik helyet foglalta el a tabellán. 

Az első komolyabb lehetőség Harry Kane előtt adódott a 25. percben, a Tottenham klasszisa közepes távolságról próbálkozott szabadrúgásból, de Emiliano Martinez kapus hárítani tudott. Két perccel később azonban már a vendégek hálóőre is tehetetlen volt,  Heung-Min Szon beadását Pierre-Emil Hojbjerg váltotta gólra és lőtte ki a kapu jobboldalát . Az Aston Villa kaput eltaláló próbálkozás nélkül zárta az első játékrészt. 

A fordulás után az Aston Villa vált kezdeményezőbbé, a 67. percben össze is jött az egyenlítés, Matt Target tálalt Ollie Watkins elé, akinek csak az üres kapuba kellett gurítania a játékszert. Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, négy perccel később Szon újra gólpasszal jelentkezett, ezúttal Lucas Mourát szolgálta ki. A brazil szélsőnek sem volt sokkal nehezebb dolga, mint az Aston Villa egyenlítő találatának szerzőjének, 2–1. 

A 88. percben Giovani Lo Celso növelhette volna a hazaiak előnyét, de az egyik védő az utolsó pillanatban blokkolta a gólba tartó lövést. További helyzet már nem alakult ki, három forduló után újra pontokat szerzett a Tottenham, a vége 2–1. 

Crystal Palace–Leicester City

A vasárnap délutáni program másik mérkőzésén a Leicester City a Crystal Palacehoz utazott. A Leicester hét közben meglepő vereséget szenvedett Lengyelországban a Legia Varsó vendégeként az Európa-liga csoportkörében. A hazaiak hat forduló után hat ponttal rendelkeztek, míg a Leicester ennél a teljesítménynél mindössze egy egységgel tudott többet felmutatni. 

A mérkőzés egyértelmű vendégfölénnyel indult, ami az első játékrész közepére csúcsosodott ki. A 31. percben egy védelmi hiba után ugrott ki Kelechi Iheanacho es szerezte meg a vendégcsapatnak a vezetést, míg hat perccel később Jamie Vardy zörgette meg a hazaiak halóját, miután a kapu előtérben kapott labdával gyorsan, kiváló döntést hozott és lőtte el laposan a kapu közepébe a játékszert. 

A játékrész végén két gólos vendégelőnnyel tértek pihenni a csapatok. A szünet után hamar megváltoztak az erőviszonyok, a Crystal Palace tíz perc leforgása alatt egyenlített. Előbb a 61. percben csereként beálló 19 éves Michael Olise talált be egy kipattanó lövést követően, majd rá tíz perccel a mindössze egy perce a pályán lévő Jeffrey Schlupp ötösön belüli fejesével alakította egálra az eredményt. 

Nagyobb helyzet az egyenlítést követően már nem alakult ki, így osztoztak a pontokon a csapatok.

További eredmények: 

West Ham United–Brentford 1–2

A forduló rangadóját 17:30-as kezdéssel rendezik a Liverpool és a Manchester City között.

(Borítókép:Getty Images)

Rovatok