Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas pofonba szaladtak bele Messiék a francia bajnokságban

2021. október 3., vasárnap 14:52

A francia első osztályú labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában a Rennes 2–0-ra legyőzte a Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé támadótrióval felálló Paris Saint-Germaint.

A hét közben megszerezte első gólját a PSG színeiben Lionel Messi, és kiváló játékkal győzték le a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ezután következhetett a párizsiak számára a vasárnap kora délutáni bajnoki mérkőzés a Rennes otthonában.

A PSG eddig hibátlanul teljesített hazája bajnokságában, nyolcból nyolc sikert könyvelhetett el eddig, míg a Rennes nyolc forduló után mindössze kilenc pontot gyűjtött, és kétszer aratott győzelmet. 

A vendégcsapat összeállításában az argentin klasszison kívül Neymar, Kylian Mbappé és Ángel Di María is helyet kapott. Ennek ellenére nehezen indult Messiék számára a mérkőzés, a kilencedik percben a hazaiak támadója, Gaetan Laborde akrobatikus mozdulattal vette célba az ötösön belül Gianluigi Donnarumma kapuját, de az olasz hálóőr védeni tudott. Az első komolyabb vendéglehetőség a 31. percben érkezett, amikor Messi a tizenhatos előteréből elvégzett szabadrúgást igyekezett gólra váltani, de lövése a kapufán csattant. 

A félidő vége előtt egy perccel azonban érkezett a hideg zuhany a vendégek számára, amikor már mindenki a szünetre készült, megszerezte a vezetést a Rennes. 

Kamal Sulemana beadására tökéletes ütemben csapott le Laborde, és helyezte a vezető gólt könnyedén Donnarumma kapujába. 

A második félidő is rémálomszerűen kezdődött a PSG számára, 18 másodperc után szerzett újabb gólt a Rennes, sokkolva a párizsiakat. Flavien Tait kapáslövésből lőtt gyönyörű mozdulattal a hálóba. 

A folytatásban sem tudott komolyabb hatást helyezni ellenfelére a vendégcsapat, egyszerűen tehetetlen volt a világsztárokkal teletűzdelt PSG. Mindössze a 74. percben nyílt újra lehetőség Messi előtt szabadrúgásból, de ezúttal az argentin próbálkozása elkerülte a kaput. 

Újabb komoly lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, hatalmas meglepetésre lefocizta a Rennes a PSG-t a pályáról, 

így kilenc forduló után szenvedte el első vereségét a bajnokságban Mauricio Pochettino csapata, a vége 2–0. 

További eredmények:

Montpellier–Strasbourg 1–1, Nice–Brest 2–1

Később játsszák: 

Angers–Metz, Lorient–Clermont, Monaco–Bordeaux, Nantes–Troyes, Lille–Olympique de Marseille, St. Etienne–Lyon

(Borítókép: AFP)

Rovatok