Index Vakbarát Hírportál

Mbappé figyelmeztette Neymart és Messit is

2021. október 6., szerda 13:26

Kylan Mbappé tudja, hogy a Paris Saint-Germain játéka csak akkor lehet sikeres, ha ő, Lionel Messi és Neymar közösen dolgozik azért, hogy ez összejöjjön.

A világbajnok francia támadó számára nem indult simán az új éra a PSG-nél, a Montpellier elleni mérkőzésen frusztráltan foglalt helyet lecserélése után a kispadon, arról panaszkodva, hogy a brazil támadó nem passzolt neki.

Amikor ilyen játékosaid vannak, meg kell osztani a tortát, hogy mindenki tudjon enni. Nem teheted meg azt, hogy csak egy irányba passzolsz. Okosnak kell lenni. Mindig lesznek olyan pillanatok, amikor frusztrált az ember, de egyedül az a fontos, hogy hármunknak közösen győzelemre kell vezetni a PSG-t

 – mondta Mbappé az RMC Sportnak.

Amikor a Neymarral kapcsolatos incidensről kérdezték, a 22 éves támadó nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek.

Előfordul ez néha. Többet kellett volna gondolkodnom, ugyanakkor nem bántam meg. Lehet, hogy kívülről furcsának tűnik, de belülről tudjuk, hogyan mennek a dolgok. Elképesztően tisztelem Neymart játékosként és emberként is. Manapság mindenhol kamerák vannak, de ez a futball, nekünk pedig nincsenek gondjaink egymással.

Korábban arról szóltak a hírek Lionel Messi érkezésekor, hogy Mbappé nem érzi jól magát Párizsban, de a villámgyors francia elhessegette ezeket a gondolatokat.

Igazán nagyon könnyű Messivel játszani. Nagyon érti a játékot, mindig tudja, mit kell tennie. Ha végig kell cseleznie a pályát, hogy gólt szerezzen, akkor azt teszi, ha arra van szükség, hogy egyérintős játékkal oldja meg a helyzetet, akkor azt teszi. Ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb.

Jövő nyáron lejár a szerződése, így január 1-jétől szabadon tárgyalhat a csapatokkal, és ingyen válthat klubot. A Real Madriddal többször is szóba hozott labdarúgó távozása ugyanakkor messze nincs még kőbe vésve.

Egy dolgot megtanultam már: a tegnap igazsága nem a máé vagy a holnapé. A nyáron távozni akartam. Nem akarom untatni az embereket ezzel, mert fárasztó, de elmondtam már, hogy senki sem tudhatja, mit hoz a jövő a futballban. Fél évvel ezelőtt nem tudtam, hogy távozni akarok majd, a nyáron döntöttem el. Azóta nem tárgyaltam a hosszabbításról

– tette hozzá Mbappé.

(Borítókép: Catherine Steenkeste / Getty Images)

Rovatok