Index Vakbarát Hírportál

Újra kellett éleszteni egy szurkolót a Newcastle–Tottenham meccsen

2021. október 17., vasárnap 19:52

A Tottenham 3–2-re győzött a Newcastle otthonában a Premier League 8. fordulójában.

A Newcastle United először lépett pályára hazai pályán azóta, hogy kiderült, a klubot megvásárolta egy szaúd-arábiai konzorcium. A hírre vegyes reakciók érkeztek, a szurkolók egy része örül a hatalmas tőkeinjekciónak, mások viszont azért aggódnak, mert az emberi jogokat meglehetősen szabadon értelmező szaúdi állam kezébe került közvetve a csapat.

A fanatikusok molinókkal és különböző jelmezekben érkeztek a St. James' Parkba, ahol a Tottenham elleni találkozó második percében már mindenki együtt örülhetett, Callum Wilson ugyanis megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A mámor nem tartott sokáig, Tanguy Ndombelé negyed órával később egyenlített, két percre rá pedig Harry Kane is megszerezte szezonbeli első PL-gólját. Aztán a 41. percben minden tekintet a nézőtérre szegeződött, de nem azért, mert kitört a balhé.

Egy szurkoló ugyanis rosszul lett és azonnali ellátásra szorult, amit a vendégek védője, Sergio Reguilón észrevett. A Spurs orvosi stábja azonnal ott termett és megkezdte az újraélesztést.

Andre Marriner játékvezető félbeszakította a meccset, a csapatok pedig az öltözőbe vonultak. Nem sokkal később visszatértek a pályára, majd a találkozó is folytatódhatott.

A ráadásban növelte előnyét a Spurs Szon Hungmin révén, közben pedig pozitív hírek érkeztek a szurkolóról, akinek sikeresen stabilizálták az állapotát és kórházba szállították.

A második játékrészben őrizte előnyét a Tottenham, ráadásul a Newcastle meg is fogyatkozott, Jonjo Shelvey (aki a 60. percben állt be) a 78. és a 83. percben is begyűjtött egy-egy sárga lapott. Ennek ellenére a hajrában összejött a szépítés Eric Dier öngóljával, az egyenlítés viszont már nem.

Eredmények, Premier League, 8. forduló:
Newcastle United–Tottenham 2–3 (1–3)
Everton
–West Ham 0–1 (0–0)

Rovatok