Index Vakbarát Hírportál

Megáll az ész, négyéves gyereket szerződtetett az Arsenal

2021. október 21., csütörtök 16:28

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal nemrégiben egy négyéves gyereket szerződtetett, hívta fel rá a figyelmet a Marca. Az azóta már az ötödik születésnapját is megünneplő Zayn Ali Salman ezzel a klub történetének legfiatalabb játékosa lett.

A fiú édesapját nem lepte meg a több klub által is figyelt Zayn fejlődése.

Emlékszem a napra, amikor megszületett, a nővér a hasára fektette, ő felemelte a fejét, és körbenézett, mindenkit meglepett. Egészen kiskora óta nagyon erős gyerek

– idézik édesapja BBC-nek mondott szavait.

A gyerek kiemelkedő játéka ellenére sok kritikus hang csendült fel, hogy túl fiatal még ahhoz, hogy egy klub szerződtesse. Apja másként gondolja.

Már nagyon pici kora óta hihetetlen jó egyensúlyérzéke van. Az Arsenalt nem zavarta a kora, a benne lévő óriási lehetőségeket nézi.”

A londoni klub edzője, Austin Schofield úgy véli, hogy megelőzi a korosztályát.

Beraktuk a vele egykorúak közé, de mindegyiknél sokkal jobb volt. Gyorsabb, több gólt szerez és lényegesen jobban passzol, mint a többiek. Beszéltem az apjával azt javasolva, hogy idősebbek között szerepeljen, amire azt felelte, hogy miért ne.

A tehetsége nem kerülte el a tehetségeket kutató Stephen Deans figyelmét sem.

Olyan dolgokra képes, amikre a gyerekek nem lehetnének képesek az ő korában. Amikor láttam, felhívtam egy barátot, aki megerősítette, hogy csak négyéves. Nem tudtam elhinni, hogy még óvodás. Aztán beszéltem a szüleivel, és elhoztuk néhány edzésre, ahol remekelt.

Arra, hogy a kis Messinek becézett Zayn Ali Salman beváltja-e a hozzá fűzött nagy reményeket, alighanem még legalább másfél évtizedet várnunk kell, de ha egy nap valóban a legjobbak közé emelkedik, lehet majd dicsérni a megfigyelőket és a tehetséggondozókat.

Itt még négyévesen az U6-os csapatban, négy gólt szerezve választották meg a nap legjobbjának.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Zayn Ali (@zaynalisalman) által megosztott bejegyzés

Játék közben

(Borítókép: Shaun Botterill / Getty Images)

Rovatok