Index Vakbarát Hírportál

José Mourinho még sosem szenvedett ennyire megalázó vereséget

2021. október 22., péntek 08:30

Csütörtök este az AS Roma együttese súlyos, 6–1-es vereséget szenvedett a norvég Bodø/Glimt otthonában az Európai Konferencialigában. José Mourinho pályafutása során még sosem szaladt bele ekkora pofonba: ez volt az 1008. mérkőzése a kispadon, aktuális csapata pedig először kapott hat gólt.

A mérkőzés után a portugál vezetőedző magára vállalta a felelősséget:

Egyértelműen én hibáztam. Olyan játékosokat neveztem a kezdőbe, akik eddig kevesebbet játszottak, hogy a többiek pihenhessenek. Egy olyan csapattól kaptunk ki, amely magasabb szintet képviselt. A Bodø kezdőjében több minőségi futballista volt, mint a miénkben. Ennyire egyszerű.

A találkozó után a Roma játékosai Lorenzo Pellegrini csapatkapitány vezetésével megszégyenülve mentek ki a mintegy 400 fanatikus elé, akik elkísérték őket Norvégiába. Több szurkoló is elvesztette a kontrollt, volt, akit a biztonságiak vezettek ki rasszista megnyilvánulások miatt.

A mérkőzés hőse a két gólt és három gólpasszt jegyző Erik Botheim volt. Sikerével a norvég együttes átvette a vezetést a csoportban az eddig hibátlanul teljesítő Romától.

Rovatok