Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai parádézott, simán nyert az RB Leipzig

2021. október 23., szombat 17:25

A német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az RB Leipzig 4–1-re legyőzte a Greuther Fürth csapatát, többek között Szoboszlai Dominik remek játékának és góljának is köszönhetően.

A magyar játékosok közül Gulácsi Péter és Willi Orbán ott volt a lipcseiek kezdőjében, Szoboszlai Dominik viszont a hétközi, PSG elleni BL-meccshez hasonlóan ezúttal is a kispadon kapott helyet.

Az első félidőben némi meglepetésre a sereghajtó, nyolc forduló alatt mindössze egy pontot szerző vendégek voltak aktívabbak, ráadásul a 45. percben Branimir Hrgota büntetőjével a vezetést is megszerezték.

Fordulás után viszont rögtön egyenlített a Leipzig a szünetben beálló Yussuf Poulsen szerencsés találatával. Az 52. percben pedig már a hazaiaknál volt az előny, Emil Forsberg értékesített egy büntetőt. 

A 64. percben Szoboszlai is megkapta a lehetőséget, egy perc múlva pedig egy szemre is tetszetős akció végén éppen ő növelte tovább a lipcseiek előnyét: 

Christopher Nkunku tette középre a labdát, a magyar játékos pedig jobbal kapásból pörgetett a Fürth kapujába.

A 88. percben aztán feltette a koronát is a teljesítményére, a bal oldalon becsapta védőjét, végigrobogott a szélen, majd tökéletesen centerezett külsővel a középen érkező – a változatosság kedvéért néhány pillanattal korábban pályára lépő – Hugo Novoa Ramoshoz, aki közelről a kapuba lőtt. Győzelmével a Lipcse a 6. helyre lépett előre a tabellán.

Szoboszlai már három gólt szerzett a szezonban, érdekesség, hogy az előző két találatát szintén egy magyar nemzeti ünnepen, augusztus 20-án, a Stuttgart ellen szerezte. Emellett a mai volt a harmadik gólpassza is.

A Freiburg 2–0-ra győzött Wolfsburgban a térdsérüléssel bajlódó Sallai Roland nélkül, aki ezúttal nem volt a vendégcsapat meccskeretében. Az éllovas Bayern München és közvetlen üldözője, a Borussia Dortmund is nyert, így maradt az egypontos különbség közöttük.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC házigazdaként 1–0-ra legyőzte a Borussia Mönchengladbachot, a találkozó egyetlen gólját Marco Richter szerezte az első félidő hajrájában. A magyar vezetedző fia, Dárdai Márton nyolcvan percet játszott.

Bundesliga, 9. forduló:

RB Leipzig–Greuther Fürth 4–1 (0–1)

VfL Wolfsburg–SC Freiburg 0–2 (0–1)

Bayern München–TSG 1899 Hoffenheim 4–0 (2–0)

Arminia Bielefeld–Borussia Dortmund 1–3 (0–2)

Hertha BSC–Borussia Mönchengladbach 1–0 (1–0)

pénteken játszották:

FSV Mainz–FC Augsburg 4–1 (3–0)

vasárnap játsszák:

1.FC Köln–Bayer Leverkusen 15.30

VfB Stuttgart–Union Berlin 17.30

VfL Bochum–Eintracht Frankfurt 19.30

(Borítókép: Martin Rose / Getty Images Hungary)

Rovatok