Index Vakbarát Hírportál

Szeretetáradat indult a coming outoló labdarúgó felé

2021. október 27., szerda 13:02

Az ausztrál Adelaide United játékosa, Joshua Cavallo egy háromperces videóban vállalta fel nyíltan homoszexualitását. Azóta elképesztő mennyiségű támogatást kapott.

Az élsport, de különösen a labdarúgás világában kevés a homoszexualitását nyíltan vállaló sportoló. A 21 éves ausztrál játékos, Josh Cavallo coming outja önmagában ritka, ám a szeretethullám, amelyet kap, egészen egyedülálló. 

Focista vagyok, és meleg. Csak focizni szeretnék, és egyenlő bánásmódban részesülni. Hosszú út volt idejutni és nyíltan vállalni mindezt, de nem lehetnék ennél boldogabb a döntésemmel. Hat éve harcolok a szexualitásommal, örülök, hogy ennek véget vethetek

– mondja videójában. 

Külön kiemelendő, hogy Cavallo pályafutása aktív része alatt vállalta fel szexuális orientációját. Összességében is nagyon kevesen voltak ilyen bátrak a futballtörténelem során:

A Twitteren elképesztő szeretetáradat indult a fiatal ausztrál irányába, nemcsak hazai, hanem európai klubok is támogatják Cavallót, mint a Bundesligából a Werder Bremen vagy a Wolfsburg:

Az európai sztárfocisták közül Antoine Griezmann volt az első, aki megosztotta az inspiráló történetet:

Az ausztrál munkáspárt szenátora, Penny Wong is bátornak nevezte Cavallót:

(Borítókép: Josh Cavallo [balra ]  és Daniel Stynes  [ jobbra ]  az ausztrál ligában 2021 májusában. Fotó: Paul Kane / Getty Images)

Rovatok