Index Vakbarát Hírportál

Az újgazdag PL-csapat elcsábítaná az Arsenal korábbi menedzserét

2021. november 2., kedd 14:14

Egybehangzó szigetországi lapértesülések szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) utolsó előtti helyén álló Newcastle United Unai Emeryt szerezné meg a kispadjára.

A „szarkák” pocsékul kezdték az új idényt, de a szurkolók mégis bizakodhatnak a jövőt illetően, miután októberben új tulajra leltek – akikhez képest még a Manchester City tulajai is eltörpülnek. 

Egyik első lépésként kirúgták az eredményeket nem szállító Steve Bruce-t, de így is várnak még az első sikerre, négy döntetlen és hat vereség a gárda mérlege – ebből Graeme Jonesszal egy iksz és egy zakó a mutató.

A menedzseri posztra a befutó Unai Emery lehet, aki korábban a Valenciát, a Sevillát, a PSG-t és az Arsenalt is irányította, jelenleg pedig a Villarreal vezetőedzője.

A 49 éves szakember elképesztően jól szerepel az Európa-ligában, hiszen a Sevillával háromszor is megnyerte a második számú nemzetközi kupasorozatot, az Arsenallal döntőzött, a Villarreallal pedig újra felért a csúcsra. Franciaországban nyert bajnokságot, két-két kupát, Ligakupát, valamint Szuperkupát is.

Emery szerződése 2023 nyaráig érvényes a BL-ben szereplő spanyol együttesnél, így megszerzéséhez ki kellene őt vásárolni a klubjától, de a Newcastle részéről erre megvan a szándék, a 6 millió eurós összeg pedig aligha rettenti el a tulajdonosokat.

(Borírókép: Unai Emery sokszor emelhette magasba az El-trófeát – Boris Streubel - UEFA/UEFA via Getty Images)

Rovatok