Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Neymarnak: Sosem hibázom!

2021. november 4., csütörtök 09:10

Szerda este az RB Leipzig 2–2-es döntetlent játszott hazai pályán a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligájában, ezzel Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata már biztosan nem juthat a legjobb 16 közé. A németek egyenlítő gólját Szoboszlai szerezte büntetőből a hosszabbításban, és aki látta a meccset, emlékezhet, hogy a tizenegyes elvégzése előtt Neymar odasétált a magyar válogatott játékosához, hogy kicsit megzavarja. 

A goal.com megtudta, pontosan mi is hangzott el a rövid párbeszédben. Szoboszlai elmondta, Neymar megkérdezte tőle, hogy be fogja-e rúgni a büntetőt, mire ő csak annyit válaszolt, hogy igen. 

A világ legdrágább játékosa visszakérdezett, hogy biztos-e ebben, mire Szoboszlai közölte vele, hogy ő sosem hibázik.

Jesse Marsch vezetőedző elárulta, hogy mindig az adott meccs előtt nevezi meg azt a két játékost, akik odaállhatnak a büntetőhöz. Ezúttal Andre Silvát és Emil Forsberget jelölte ki, utóbbira bízva a döntést.

A 12. percben Silva állt oda a labda mögé 1–0-s vezetésnél, Gianluigi Donnarumma azonban kivédte a tizenegyesét. A 90. percben pedig már egyikük sem volt a pályán, így vállalta magára a feladatot Szoboszlai.

Marsch egyébként a játékvezetéssel kapcsolatban is bőbeszédű volt, nem éppen pozitív hangvétellel. A tréner a 30. percben sárga lapot kapott Andreas Ekbergtől, amiért hevesen reklamált, az esetet a találkozó után így kommentálta:

Az az érzésem, hogy a bírók általában a nagyobb csapatok javára döntenek a kisebbekkel szemben. Nehéz kivívni a tiszteletüket. Végig olyan volt, mintha a játékvezető a meccs után autogramot szeretett volna kérni Neymartól.

Négy forduló után az A csoportot a Manchester City vezeti 9 ponttal, a PSG a második 8-cal, a négypontos Brugge és az egypontos Leipzig az Európa-ligáért harcolhat a továbbiakban.

Rovatok