Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo és Maguire is érzelmesen búcsúzott Solskjaertól

2021. november 22., hétfő 14:19

Érzelmesen búcsúztak el a Manchester United kiválóságai a gárda kispadjáról menesztett Ole Gunnar Solskjaertól.

A Watfordtól elszenvedett 4–1-es vereség az utolsó csepp volt a pohárban, amellyel a Manchester United a tabella hetedik helyére zuhant, 12 ponttal lemaradva az éllovas Chelsea-től, szégyenszemre negatív gólkülönbséggel.

Másnapra már a „vörös ördögök” vezetése is meghozta a hosszú ideje elkerülhetetlennek látszó döntést, és megköszönte a norvég tréner eddigi munkáját.

Nem ritkán előforduló jelenség, hogy egy vergődő csapatnál a vezetőedzőt okolják a rossz eredmények miatt, a játékosok pedig felszabadulnak, amikor új szakvezető érkezik a gárda élére.

A manchesterieknél ugyanakkor többen is sajnálatukat fejezték ki a váltás miatt, így például a nyáron visszaigazoló Cristiano Ronaldo is:

Amikor először az Old Traffordra érkeztem, akkor a csatárom volt, a Manchesterbe visszaérkezésem óta pedig az edzőm. De mindenek felett Ole egy kiemelkedő emberi lény. A legjobbakat kívánom neki, bármit is tartogat számára az élet. Sok sikert, barátom. Megérdemled!

– búcsúzott a portugál a közösségi médiában.

He's been my striker when I first came to Old Trafford and he's been my coach since I came back to Man. United. But most of all, Ole is an outstanding human being. I wish him the best in whatever his life has reserved for him.

Good luck, my friend!
You deserve it! pic.twitter.com/pdm7RXr2RX

— Cristiano Ronaldo (@Cristiano) November 22, 2021

Solskjaer a lefújást követően szomorúan búcsúzott el a manchesteri szurkolóktól, akik közül többen kifütyülték és bemutattak neki. Bruno Fernandes ekkor a védelmére kelt, és a csapat játékosaira mutatva jelezte, hogy bizony az ő szerepük is bőven benne van a rossz eredményekben, nemcsak az edzőt kell kritizálni.

Ole Gunnar Solskjær apologies to Man United fans. Bruno Fernandes sends a clear message to the whole team - like ‘don't blame only the manager'. #MUFC

@footballdaily pic.twitter.com/3EZc5t2DBp

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) November 20, 2021

Bár a Watford az első félidőben kiüthette volna az ellenfelét, a fordulást követően a manchesteriek szépíteni tudtak, és mentek előre az egyenlítésért, ám a csapatkapitány Harry Maguire kiállítása megpecsételte a sorsukat, a ráadásban pedig még két gólt szereztek a hazaiak. Az angol válogatottban remeklő védő is küldött pár biztató szót a norvégnak.

Te szerződtettél engem a világ legjobb klubjához, és adtad nekem a legnagyobb elismerést a futballban – utalt Maguire a kapitányi karszalagra. – Hatalmas tisztelet, és örök hála. Köszönet mindenért, főnök. Legenda.

Az tehát látható, hogy a játékosok jó szívvel emlékeznek majd volt felettesükre, az pedig már a jövő zenéje, hogy az új edzővel magasabbra szárnyalnak-e.

(Borítókép: Visionhaus/Getty Images)

Rovatok