Index Vakbarát Hírportál

A spanyolok szerint vakációzni jött a Fradi Sevillába

2021. november 25., csütörtök 10:19

A Diario de Sevilla, a helyi napilap sportrovatában Juan Antonio Solís arról ír, hogy a Ferencváros vakációra érkezett az andalúz metropoliszba, arra célozva, hogy Peter Stöger vezetőedző csapata már mindenképpen utolsó helyen végez az Európa-liga G csoportjában. Ez azonban messze nincs így, Stöger kiemelten fontosnak tartja az esti összecsapást, és Manuel Pellegrini, a sevillai zöld-fehérek edzője is óva intett az elbizakodottságtól. Helyszíni jelentés Sevillából.

Sevilla már készül a karácsonyra. Az utcákat feldíszítették, az El Corte Inglés nagyáruház fényárban úszik, miközben gyümölcsöktől roskadoznak a narancsfák, és délben hét ágra süt a nap, 17 fokot mérnek a Guadalquivir partján. Bizarr a látvány, karácsony- és narancsfák, de a naptár november végét mutatja, ezzel nem lehet vitatkozni.

Miként azzal sem, hogy továbbra is Puskás Ferenc a legismertebb magyar a nagyvilágban. Az újságosom itt, az Alfonso XII utca sarkán – XII. Alfonz a XIX. század vége felé uralkodott Spanyolországban, anyai ágon a Habsburg-házhoz tartozván – amikor megtudta, hogy a Betis–Ferencváros-mérkőzésre érkeztem, büszkén árulta el, hogy ő a Real Madridnak szurkol. Amikor megkérdeztem, tud-e magyar játékost említeni a fővárosiak történelméből, úgy nézett rám, mint egy idiótára:

Na ne szórakozzon, Pancho Puskást mindenki ismeri!

Aztán amikor elkezdtem sorolni neki a többi legendás magyart, Kubalát, Kocsist és Czibort, már értetlenkedve tárta szét a karját. No persze, ők hárman a Barca játékosai voltak, egy madridistának miért kellene tudni róluk?!

Amúgy a helyi napilapnak, a Diario de Sevillának tízoldalas a sportrovata, és a két nagy madridi sportújságnak, a Marcának és az AS-nak is van sevillai mutációja, mondanom sem kell, hogy gyakorlatilag az egész a két helyi futballklubról, a Sevilláról és a Betisról szól. 

A Fradi kulcsembereinek Dibusz Dénest, Henry Wingót, Aïssa Laïdounit és Ryan Mmaeét tartja a helyi újság, és jellemzi is a négy labdarúgót, imigyen:

Dibusz: Józan és nagy tudású kapus, sokszoros magyar válogatott, és nem hagyja magát befolyásolni a körülmények által.

Wingo: Az amerikai hátvéd előszeretettel megy fel a támadásokkal, de sokszor nem ér vissza védekezni.

Laïdouni: A francia jól mozog a pálya széltében, technikás, de olyan, mintha lassított felvételen haladna.

R. Mmaee: Technikailag nem egy virtuóz, de a tizenhatoson belül életveszélyes a marokkói válogatott csatára.

Nos, itt a lehetőség, hogy Wingo bebizonyítsa, visszaér védekezni, Laïdouni nem lassított felvételen mozog, Mmaee pedig igenis virtuóz.

A házigazda erősen tartalékosan áll fel, Fekir eltiltott, Montoya, Pezzella, William Carvalho és Rodri sérült, így a Diario szerint a két csapat így fog kezdeni 18:45-kor a Benito Villamarín Stadionban, mintegy 40 00 néző – köztük 287 Fradi-drukker – előtt, a francia Ruddy Bouquet játékvezetésével:

Betis: Claudio Bravo – Bellerín, Édgar, Bartra, Miranda – Guido Rodríguez, Guardado – Joaquín, Canales, Tello – Borja Iglesias.

FTC: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Zachariassen, Laïdouni, Vécsei – Uzuni, R. Mmaee, Tokmac. 

(Borítókép: A Ferencváros játékosai a labdarúgó-Európa-liga csoportkörében, a G csoport harmadik fordulójában játszott Celtic Glasgow–Ferencváros-mérkőzés előtt, Glasgow-ban 2021. október 19-én. Fotó: Robert Perry / EPA / MTI)

Rovatok