Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United hivatalosan is bejelentette Rangnick érkezését

2021. november 29., hétfő 13:21

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United hivatalos honlapján számolt be arról, amit már napok óta tényként kezelt mindenki: a 63 éves Ralf Rangnick veszi át a csapat irányítását.

A német szakember megbízása edzőként a szezon végéig szól, utána viszont két évig tanácsadói szerepet tölt majd be a Premier League-ben jelenleg nyolcadik helyen álló együttesnél.

Rangnick a Lokomotyiv Moszkvát hagyta ott a vörös ördögök kispadjáért, vezetőedzőként legutóbb az RB Leipziget edzette a 2019–2020-as szezonban, akkor a Bundesligában harmadikként végzett az együttessel. A Lokomotyiv vezetőségéhez 2021 júliusában csatlakozott. Előtte a Red Bull-csoportban 2011-től látta el a sportigazgatói feladatokat, és kulcsszerepe volt abban, hogy a lipcsei együttes a negyedosztályból az élvonalig jutott, amelynek már évek óta meghatározó csapata.

A Manchester United múlt vasárnap, a Watfordtól elszenvedett 4–1-es vereség után menesztette Ole Gunnar Solskjaert, a helyét átmeneti jelleggel szintén egy korábbi játékos, Michael Carrick foglalta el. A korábbi angol középpályás két meccsen irányította a vörösöket, a Bajnokok Ligájában a Villarreal elleni 2–0-ra nyert az alakulat, tegnap pedig értékes ponttal távozott a Stamford Bridge-ről, a listavezető Chelsea otthonából (1–1). Carrick marad az első csapat élén, amíg Rangnick munkavállalási vízumát véglegesítik.

Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a Manchester Unitedhez és arra koncentrálok, hogy sikeres szezont zárjon a klub. A csapat tele van tehetségekkel, remek egyensúlyban van a fiatalság és a tapasztalat. Az elkövetkezendő hat hónapban minden erőfeszítésem arra irányul majd, hogy segítsem ezeket a játékosokat kibontakozni

– fogalmazott Rangnick, aki hozzátette, alig várja, hogy tanácsadóként is segítse a klubot.

A manchesteriek az angol bajnokság hétközi fordulójában az Arsenalt fogadják.

(Borítókép: https://twitter.com/ManUtd)

Rovatok