Index Vakbarát Hírportál

Kizárás fenyegeti a Portót és a Sportingot az európai kupaporondról

2021. december 4., szombat 06:41

Pénzbüntetést kapott, valamint egy szezonra kizárhatják az európai kupasorozatokból a következő három évben az FC Portót és a Sportingot a Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteki döntését követően.

A súlyos büntetést azért kapja a két klub, mert megszegte a pénzügyi fair play előírásainak egy részét. Az indoklás szerint ugyanis nem tartották be a lejárt tartozások kiegyenlítésére vonatkozó követelményeket.

A portugál bajnokságban címvédő Sportingnak 250 ezer, a Portónak pedig 300 ezer eurót kell kifizetnie, a tartozásokat pedig mindkettőnek ki kell egyenlítenie 2022. január 31-ig.

Ha ez a vonatkozó igazolások bemutatásával együtt nem történik meg, akkor a következő három idényben egyik csapat sem szerepelhet abban az európai kupasorozatokban.

Nemcsak a két portugál egyesületet büntette meg az UEFA, hanem a kazah Asztana, a román CFR Cluj, a bolgár CSZKA Szófia, a gibraltári Mons Calpe, a portugál Santa Clara és a Ferencvárossal azonos Európa-liga csoportban szereplő spanyol Real Betis is szankcióval néz szembe.

(MTI)

Rovatok