Index Vakbarát Hírportál

Megvan, ki lehet az RB Leipzig új vezetőedzője

2021. december 8., szerda 13:15

Egybehangzó német sajtóinformációk szerint Domenico Tedesco lesz az RB Leipzig labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

A hírek alapján a 36 éves, német–olasz szakember hamarosan aláírja szerződését a klubbal, amelynél vasárnap menesztették Jesse Marschot. 

Tedesco 2017-től az Schalke trénere volt, 2019-től az előző idény végéig pedig a Szpartak Moszkvát irányította. A csapattal bejutott a Bajnokok Ligájába, az orosz első osztályban pedig másodikként végzett.. Családi okok miatt nem hosszabbított szerződést. 

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató lipcsei együttes jelenleg csupán a 11. a német bajnokság tabelláján, míg a Bajnokok Ligája-csoportjában a harmadik helyen végzett és februárban az Európa-ligában folytathatja szereplését.

Kedden este az RB Leipzig 2–1-es győzelmet aratott a Manchester City felett – Szoboszlai Dominik góljának is köszönhetően. A mérkőzés után a csapat vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff azt nyilatkozta az új edző kilétével kapcsolatban, hogy gyorsan történhetnek a dolgok, és szerinte jó irányba haladnak a megbeszélések. Úgy gondolja, olyan edzőt igazolnak a klubhoz, aki teljesen passzol a csapathoz. 

(Borítókép: Domeneco Tedesco a 2019-ben. Fotó: Lars Baron / Getty Images) 

Rovatok