Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlaiék sikere televíziós győzelmet is hozott

2021. december 9., csütörtök 11:13

A Sport1 volt a legnézettebb sportcsatorna kedden a 18-49 éves férfiak körében, míg a Sport Tv összességében (két csatornája együttesen) közel ötszázalékos (4,77) közönségarányt ért el – tájékoztatta lapunkat a csatorna közleményében.

Az RB Leipzig–Manchester City, a Milan–Liverpool és a Porto–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-csoportmérkőzéseket közvetítette élőben december hetedikén a Sport Televízió. A lipcseiek találkozóján Szoboszlai Dominik szerezte csapata első gólját a 2–1-re megnyert találkozón.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves férfiak körében az RB Leipzig–Manchester City és a Milan–Liverpool mérkőzés volt a két legnézettebb BL-mérkőzés a keddi játéknapon. Ezek közönségaránya ebben a célcsoportban 7,4 és 7,26 százalék volt. A teljes lakosság körében a nézők 59,5 százaléka a Sport1-en és a Sport2-n látható mérkőzéseket nézte élőben.

A két sportcsatorna együttesen a BL keddi játéknapjának, illetve többekközött a Grundfos Tatabánya–USAM Nimes kézilabda Európa-liga-meccsnek köszönhetően a teljes napon (december 7.) a Sport1 volt a legnézettebb sportcsatorna a 18-49 éves férfiak körében, míg a Sport TV összességében (a Sport1 és a Sport2 együttesen) 4,77% közönségarányt ért el.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik és Kevin De Bruyne párharca az RB Leipzig–Manchester City Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Fotó: picture alliance/Getty Images Hungary)

Rovatok