Index Vakbarát Hírportál

Az Internazionale szerződést bontott Eriksennel

2021. december 17., péntek 15:56

Az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő Internazionale közös megegyezéssel felbontotta Christian Eriksen szerződését – adta hírül az MTI.

A 109-szeres dán válogatott középpályás a nyári Európa-bajnokságon, a finnek elleni csoportmérkőzésen összeesett, megállt a szíve.

A pályán defibrillátorral újraélesztették, majd az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

Az Olaszországban hatályos szabályok szerint nem játszhat szívritmus-szabályozóval.

A klub és a teljes fekete-kék család nevében a legjobbat kívánjuk Christiannak, mert bár most elválunk egymástól, a köztünk lévő kötelék soha nem fog felbomlani: összekötnek bennünket a szép idők, a nagyszerű sikerek és a scudetto

– áll az olasz listavezető pénteki közleményében.

A 29 éves futballista december elején nevelőegyesületénél, az Odense BK-nál kezdte újra az edzéseket, és most szabadon igazolható lett.

Eriksennek 2024 nyaráig volt érvényes szerződése az Interrel, de az olasz szövetség már augusztusban közölte, hogy nem játszhat Olaszországban, hacsak nem távolítják el a nyáron beültetett szívritmus-szabályozót.

Az Inter nyitott volt a középpályás elengedésére, mert bár Olaszországban jelenleg el van tiltva a sporttevékenységtől, más országban nem feltétlenül kerülne ugyanilyen státuszba, így akár újra pályára léphetne.

(Borítókép: Mattia Ozbot – Inter / Inter via Getty Images)

Rovatok