Index Vakbarát Hírportál

Az olasz szövetség még idén kizárhat egy klubot az élvonalból

2021. december 21., kedd 19:30

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) emlékeztette a Serie A-ban sereghajtó Salernitanát, hogy december 31-ig a szabályoknak és a kapott haladéknak megfelelően rendezze tulajdonosi hátterét.

Gabriele Gravina, a FIGC elnöke kedden jelentette be, hogy nincs további kedvezmény és halasztás, a klubnak tíz napja maradt a kérdés rendezésére, máskülönben kizárják az első osztályból. A szabályok ugyanis egyértelműen fogalmaznak, hogy az azonos osztályban szereplő kluboknak nem lehet ugyanaz a tulajdonosa.

A Salernitana tulajdonjogának eladása hónapok óta tartó folyamat, a problémát az jelenti, hogy a társtulajdonos Claudio Lotito egyben a Lazio tulajdonosa is.

A FIGC – a többi élvonalbeli csapat egyhangú támogatásával – féléves haladékot adott a Salernitanának a nyáron, de az ügyet azóta sem sikerült rendezni.

Sajtóhírek szerint az elmúlt időszakban egy római és egy svájci-luxemburgi konzorcium is jelezte vételi szándékát, ezzel szemben a klub honlapján azt közölte, hogy egyetlen hivatalos vételi ajánlat sem érkezett.

(MTI)

Rovatok