Index Vakbarát Hírportál

Csercseszov nem hív télen orosz játékost a Fradihoz

2021. december 21., kedd 12:30

A bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov azt mondta, nem tervezi, hogy a téli átigazolási időszakban orosz játékosokat hívjon a magyar együttesbe – számolt be róla az MTI.

Az 58 éves szakember, akinek kinevezését hétfőn jelentette be az FTC, a moszkvai Szport Ekszpressznek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy neki összességében megfelel a jelenlegi csapatösszetétel.

Először is látni kell, kinek milyen szerződése van, mikor jár le, mik a terveik a játékosoknak. Szinte az egész hétfőt átbeszéltük a sportigazgatóval, és nincs feladatunk egyetlen országból sem hozni futballistát, csak mindent jól kell csinálnunk

– idézte az orosz sportlap Csercseszovot, aki korábban az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt.

Az új vezetőedző Hajnal Tamás sportigazgató társaságában ismerkedett hétfőn a Ferencvárossal, a népligeti sportközponttal, majd a Groupama Arénával és a Fradi Múzeummal is – írta honlapján a fradi.hu.

Nagyon tapasztalt szakemberről beszélünk, aki klub és válogatott mellett is dolgozott. Tudja, hogyan kell vezetni egy öltözőt. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon fegyelmezett és tudatos csapatot láthatunk a keze alatt – vélekedett a honlapnak Hajnal. – Látszik rajta, mennyire motivált, a feladattal nagyon tud azonosulni. Pozitív kisugárzását pedig át tudja adni a játékosoknak.

A sportigazgató hozzátette: lesznek változások a szakmai stábban is valamilyen szinten, de a bevált emberekre továbbra is számítanak.

Egy új kezdet mindenkinek tiszta lapot jelent. Már beszéltünk a vezetőedzővel a keretről, szeretne mindenkit minél előbb megismerni. Nagyon sokat lát ebben a csapatban, és kihozná belőle a maximumot

– nyilatkozta a sportigazgató.

Csercseszov a Szport Ekszpressznek azt mondta: szerződése az FTC-nél a 2023–2024-es szezon végéig szól.

(Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov 2018. május 30-án. Fotó: MTI / EPA / EXPA / JFK)

Rovatok