Index Vakbarát Hírportál

Brazíliába csábítanák Paulo Sousát

2021. december 26., vasárnap 12:12

Paulo Sousát, a lengyel labdarúgó-válogatott portugál szövetségi kapitányát szeretné szerződtetni a brazil élvonalban szereplő Internacional vezetősége.

A Globo brazil televíziócsatorna beszámolója szerint két évre szóló szerződést ajánlanak az 51 éves edzőnek, és a Porto Alegre-i klub képviselői rövidesen Portugáliába utaznak, hogy személyesen tárgyaljanak vele.

Az Internacional idén a 12. helyen végzett a brazil bajnokságban. Az eddigi szakvezető, Diego Aguirre tíz napja távozott posztjáról.

Sousa, aki korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott 2011. és 2013. között, és egy Ligakupát nyert, 2021. január 21. óta irányítja a lengyel válogatottat.

Lengyelország éppen Magyarországgal szerepelt egy csoportban a világbajnoki selejtezőben, ám amíg a magyarok a 4., addig a lengyelek a pótselejtezőt érő második helyen végeztek. A lengyelek Moszkvában játszanak Oroszország ellen március 24-én, a találkozó győztese a Svédország–Csehország mérkőzés továbbjutójával csap össze a jövő évi világbajnoki részvételért.

(MTI)

(Borítókép: Paulo Sousa 2021. szeptember 5-én. Fotó: Vincenzo Pinto / AFP)

Rovatok