Index Vakbarát Hírportál

Bajban az Angliában légióskodó német futballisták

2021. május 26., szerda 12:54

Gondot jelent annak a hat német labdarúgónak a csatlakozása az Európa-bajnokságra készülő kerethez, akik angol klubcsapatokból érkeznek Joachim Löw szövetségi kapitány együtteséhez.

A német kormány vasárnap az indiai koronavírus-mutáció szigetországi terjedése miatt kötelező kéthetes karantént szabott meg a Nagy-Britanniából az országba érkezők számára, ami – a belügyminisztérium szóvivőjének megerősítése szerint – a futballistákra is érvényes. A karanténkötelezettséget negatív tesztekkel sem lehet kiváltani – írja az MTI.

A szabály ugyancsak problémát jelent majd, de már az egész küldöttségre vonatkozóan, ha a – magyarokkal azonos csoportban szereplő – németek bejutnak a négy közé, a kontinensbajnokság végjátékára ugyanis Londonban kerül sor.

A német keret hat angliai légiósa közül négy  Ilkay Gündogan (Manchester City), illetve Kai Havertz, Antonio Rüdiger és Timo Werner (mindhárom Chelsea)  jelenleg Portugáliában van, ahol a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készül. Rajtuk kívül még Bernd Leno (Arsenal) és Robin Koch (Leeds United) érkezik a Premier League-ból.

A németek péntektől június 6-ig Ausztriában edzőtáboroznak, ahol hasonló okokból szintén szigorú szabályokat léptettek életbe, és jövő keddtől ismét leszállási tilalmat vezetnek be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára.

A német válogatott június 7-én, Düsseldorfban Lettországgal játszik felkészülési meccset. A Eb-n mindhárom csoportmérkőzését Münchenben játssza: június 15-én a franciák, június 19-én a portugálok, június 23-án pedig a magyarok lép pályára az Allianz Arénában.

(Borítókép: Alexander Hassenstein / Getty Images Hungary)

Rovatok