Index Vakbarát Hírportál

Löw számára nem volt kínos Müller és Hummels reaktiválása

2021. május 28., péntek 10:49

Joachim Löw szövetségi kapitány számára nem volt kínos, hogy korábbi kijelentésével ellentétben ismét behívta Thomas Müllert és Mats Hummelst a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott keretébe.

Nem volt kínos, hiszen hosszú évek óta ismerjük egymást. Sok mindent átéltünk együtt, az érzelmek teljes spektrumát. Ezek a játékosok sokat jelentenek nekem

– mondta a 61 éves szakvezető, akit az újságírók arról kérdeztek, hogyan zajlott a telefonbeszélgetése a két reaktivált futballistával.

Müller és Hummels is tagja volt a 2014-ben világbajnokságot nyert német csapatnak, de Löw tavalyelőtt közölte velük, hogy a továbbiakban már nem számít rájuk. A fiatalítás azonban nem párosult eredményességgel, ezért a kapitány – aki az idei, részben budapesti rendezésű torna után távozik posztjáról – a közvélemény és a szakma nyomására visszahívta őket.

A német válogatott pénteken (ma) kezdi edzőtáborozását az ausztriai Seefeldben. Egyelőre nem világos, hogy a Real Madrid játékosa, Toni Kroos mikor csatlakozhat a kerethez koronavírusos megbetegedése után.

Az Arsenalt erősítő Bernd Leno és a Leeds Unitedban szereplő Robin Koch érkezését a szigorú utazási korlátozások nehezítik. A Manchester City futballistája, Ilkay Gündogan, illetve a Timo Werner, Antonio Rüdiger, Kai Havertz Chelsea-trió szombaton Bajnokok Ligája-döntőt játszik, és csak azt követően csatlakozik a nemzeti csapathoz.

A németek jövő szerdán Innsbruckban Dániával, majd június 7-én Düsseldorfban Lettországgal vívnak felkészülési találkozót. A Löw-csapat az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit Münchenben játssza: június 15-én a világbajnok francia, 19-én a címvédő portugál, majd 23-án a magyar együttes lesz az ellenfele.

(MTI)

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az Eb-t?

  • 24861
    Franciaország
  • 11235
    Németország
  • 11019
    Olaszország
  • 10453
    más
  • 9170
    Belgium
  • 7729
    Anglia
  • 2945
    Spanyolország

A mieink menetrendje

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F CSOPORT
1. FORDULÓ (június 15.)
18.00: Magyarország–Portugália (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Franciaország–Németország (München, Allianz Aréna)

2. FORDULÓ (június 19.)
15.00: Magyarország–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
18.00: Portugália–Németország (München, Allianz Aréna)

3. FORDULÓ (június 23.)
21.00: Portugália–Franciaország (Budapest, Puskás Aréna)
21.00: Németország–Magyarország (München, Allianz Aréna)

(Borítókép: Müller és Löw sok mindent élt már át a német válogatottnál – Jean Catuffe/Getty Images)

Rovatok