Index Vakbarát Hírportál

Az ötlettelen Anglia pontokat hullajtott otthon Skócia ellen

2021. június 18., péntek 22:50

A labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának második fordulójában az angol válogatott hazai pályán nem bírt Skóciával.

Gareth Southgate minden idők legfiatalabb angol kezdőjét küldte pályára az Eb-k és vb-k történetében, a tizenegy játékos átlagéletkora összesen 25 év 31 nap volt ezen a mérkőzésen.

Némi meglepetésre a skótoké volt az első helyzet, méghozzá nem is kicsi, John Stonesnak kellett blokkolnia Che Adams 11 méteres kapáslövését a negyedik percben. Körülbelül 10 perc kellett az angoloknak ahhoz, hogy rendezzék a soraikat, és jött is az első komoly lehetőség, Mason Mount szöglete után Stones egyedül maradt az ötös vonalánál, de a kapufára bólintott. Majd Raheem Sterling szerzett labdát 20 méterre a skót kaputól, levitte az alapvonal közelébe, a lapos centerezését azonban nem tudta kapura tenni az érkező Mount.

A félidő felénél alábbhagyott az angolok lendülete, a 29. percig kellett várni az újabb lehetőségre, Reece James beadását Harry Kane próbálta csukafejessel kapura irányítani – sikertelenül. Igaz, az asszisztens a lest is beintette.

Egy perccel később Jordan Pickfordnak is be kellett mutatkoznia, Kieran Tierney közeli kapáslövésére nagy bravúrral ért le. A félidő utolsó 15 percére ismét leült a játék és jóval kiegyenlítettebbé vált, gól pedig nem született.

Aktívan kezdték a második játékrészt a hazaiak, Luke Shaw utolsó passza viszont nem talált embert. A 48. percben David Marshalltól is jött egy látványos védés, a szögletből pedig Phil Foden csúsztatott fölé. Beszorultak a saját kapujuk elé a skótok, az angolok türelmesen, de inkább ötlettelenül adogattak, aztán Reece James próbálkozott távolról, viszont a bombája fölé zúgott.

A 62. percben mégis a skótok előtt adódott nagy lehetőség, Lyndon Dykes ráfordulós lövését Jamesnek kellett kifejelnie a gólvonalról.

Látványosan szenvedtek az angolok, Southgate behozta Jack Grealisht és Marcus Rashfordot is, hogy új lendületet adjon csapatának, ehhez képest a vendégek jártak közelebb a gólszerzéshez, Che Adams viszont túl nagy gólt akart lőni 4 méterről a 78. percben, és kibombázta a labdát a Wembleyből.

A túloldaon Sterling esett nagyot az alapvonalnál Andrew Robertson szorításában, Mateu Lahoz azonban továbbot intett, és a videós szobából sem érkezett ellenvélemény.

A maradék időben elkeseredetten próbálkoztak a hazaiak, hogy megszerezzék a vezetést és azzal vélhetően a győzelmet is, ez azonban nem sikerült, a skótok hősies védekezéssel kibekkelték a meccset, és megszerezték első pontjukat az Európa-bajnokságon, míg Anglia 4 ponttal áll két forduló után.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Anglia–Skócia 0–0 (London)

Rovatok