Index Vakbarát Hírportál

A lengyel és a szlovén kormányfővel vacsorázik Orbán Viktor a müncheni meccs helyett

2021. június 23., szerda 14:59

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor nem lesz ott Magyarország harmadik Európa-bajnoki csoportmeccsén, amelyet szerdán 21 órától játszik a válogatott Németország ellen, Münchenben. A döntés hátterében az Allianz Arena szivárványszínű kivilágítása körüli vita állhat.

Az Index kormányzati forrásból úgy értesült, hogy Orbán Viktor Brüsszelbe utazik az EU-csúcsra, amit csütörtökön és pénteken tartanak. A Politico információi is ezt erősítik meg: a magyar kormányfő Janez Janša szlovén és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel és az Olasz Testvérek nevű párt vezetőjével, Giorgia Melonival vacsorázik a belga fővárosban. A brüsszeli portál Giorgia Meloni programja alapján írt erről.

Úgy tudjuk, a ma esti brüsszeli vacsorán Janez Janša szlovén kormányfő lesz a házigazda, miután Szlovénia látja el az Unió soros elnökségét július elsejétől.

Áprilisi cikkünkben foglalkoztunk azzal, hogy a Fidesz az Európai Néppártból való kilépés után lengyel és olasz partnereivel dolgozhat egy új jobboldali szövetség felépítésén.

Rovatok