Index Vakbarát Hírportál

Oldaltól függetlenül büszkék a politikusok a magyar válogatottra

2021. június 24., csütörtök 09:59

Tegnap 2–2-es döntetlent ért el a magyar válogatott Németországban, az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. A kontinenstorna halálcsoportjából egy vereség és két döntetlen után búcsúztunk, felülmúlva minden várakozást. A magyar politikusok is szurkoltak és végül gratuláltak a csapatnak.

Varga Judit igazságügyi miniszter többek között Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének társaságában, a szurkolói zónában szorított tegnap este:

 A tárcavezető ma reggel is az Európa-bajnokságról posztolt:

Valóban, még a legszebb tündérmesék vége sem boldog feltétlenül, de a magyar csapat letette névjegyét Európában, és ha a meccset nem is, de sok millió ember szívét megnyertük tegnap este. Köszönjük, Kapitány!

Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnök-jelölt is köszönetet mondott:

Köszönjük a reményt, köszönjük a küzdést, köszönjük a büszkeséget. Remek csapat. Szép volt, fiúk!

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő „Szép volt, fiúk! Büszkék vagyunk rátok! Bárkinek méltó ellenfelei vagytok” üzenettel gratulált a válogatottnak.

Gyurcsány Ferenc röviden, de egyértelműen jelezte elégedettségét, amikor annyit írt, hogy „10/10”. A Fidesz központi Facebook-oldalán is kifejezték büszkeségüket.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Z. Kárpát Dániel egy kivetítő előtt, saját nevével ellátott mezben szurkolt:

Orbán Viktor München helyett Brüsszelt választotta, ahol az Olasz Testvérek vezetőjével, Giorgia Melonival találkozott. A kormányfő a mérkőzésre és az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményre még nem reagált, az utolsó posztja a nemzeti színekben pompázó magyar stadionokról szól:

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje amióta él, soha nem látott ennyire szép magyar focit. Felfoghatatlan teljesítményről beszél, de már a jövőbe tekint: „Ma még az »édes« letargia, holnaptól viszont jöhet a vb-re hangolódás.”

Rovatok