Index Vakbarát Hírportál

Rossi köszönje meg Mancininek, hogy kapitány lehet

2021. június 29., kedd 18:52

A minden hájjal megkent menedzser, Fabio Cordella ezúttal az átigazolásokkal foglalkozó CalcioMercato.com televíziójának mesélt a magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi múltjáról. Cordella a Budapest Honvéd sportigazgatója volt, és elmondása szerint Rossi sokat köszönhet neki, de még többet az olaszok szövetségi kapitányának, Roberto Mancininek.

Az akkori tulajdonos, George F. Hemingway akkor arra kért, hogy olyan edzőt keressek, aki nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és több nyelven beszél. Sok pénzt viszont nem igazán akart rá áldozni. Egy hónappal később bemutattak Marco Rossinak, akivel egy budapesti étteremben találkoztunk. Ettünk egy jót, de a lényeg, hogy nagyon meglepett a futballról való gondolkodása

– mondta Cordella, aki csak nehezen tudta meggyőzni a kispestiek tulajdonosát.

Hemingway-t nem igazán nyűgözte le, hogy leigazoljuk Rossit. Korábban csak a Serie C2-ben és a Serie D-ben edzősködött, amit kevésnek talált. Végül sikerült meggyőzni, köszönhetően Roberto Mancininek, aki akkor a Manchester City edzője volt. Megkértem, hogy mondja el neki, hogy már három éve nem hivatalosan együtt dolgoznak Rossival, ő pedig megtette nekem ezt a szívességet. 

Cordellát viszont bántja, hogy Rossi azt mondta nemrég egy interjújában: Mancini csak akkor hívta, amikor a fiát edzette a Honvédnál, holott mindennap hálásnak kellene lennie neki. Amondó: Rossi kiváló szakember, de mint férfiról nem mondhatja el ugyanezt.

A Honvéd után az olasz tréner Dunaszerdahelyre írt alá két évre, majd 2018 júniusától a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett, és idén nyáron komoly sikereket ért el a nemzeti tizeneggyel az Európa-bajnokságon.

Rovatok