Index Vakbarát Hírportál

Itt a nyár szenzációja, Sancho az MU-nál folytatja

2021. június 30., szerda 20:45

Hamarosan robban a nyári átigazolási bomba: minden jel szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester Unitednél folytatja pályafutását Jadon Sancho.

Az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Fabrizio Romano osztotta meg szerda este, hogy a Borussia Dortmund megállapodott a „vörös ördögökkel” a 21 éves szélső szerződtetéséről, az angol csapat 90 millió eurót fizet a játékosért, illetve további bónuszok is érkezhetnek még a teljesítményétől függően.

Sancho is megegyezett már a fizetéséről, szerződése pedig 2026 nyaráig szól majd új együttesnénél. A hivatalos bejelentés a sikeres orvosi vizsgálat után következik – teszi hozzá Fabrizio Romano.

Jadon Sancho to Manchester United... HERE WE GO! #MUFC #Sancho

Done deal confirmed. Agreement reached between Manchester United and Borussia Dortmund.

€90m with add ons. Agents fee and personal terms agreed, contract until 2026.

Medicals pending - then it'll be official. pic.twitter.com/VBto2JqbtK

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 30, 2021

Az angol válogatott futballista számára nem lesz ismeretlen a város, hogy 2015 és 2017 között a rivális Manchester City utánpótlásában nevelkedett, mielőtt a Dortmund mintegy 8 millió euróért megkaparintotta volna.

Sancho a NÉGY németországi éve alatt 137 tétmérkőzésen 114 kanadai pontig (50 gól, 64 gólpassz) jutott a fekete-sárgáknál, a legutóbbi idényben 38 ütközeten 16 gól és 20 gólpassz volt a mutatója.

A mindkét szélen, irányítóként és adott esetben még visszavont támadóként is bevethető játékost évek óta az egyik legnagyobb tehetségként tartják számon, piaci értékét kereken 100 millió euróra becsli a transfermarkt.de, aminél világviszonylatban is csak Kylian Mbappé (160 millió), az ugyancsak dortmundi Erling Haaland (130 millió) és a szintén angol Harry Kane (120 millió) bír magasabb összeggel.

Sancho jelenleg az angol válogatottal részt vesz az Európa-bajnokságon, igaz, eddig meglepő módon csupán hat perc jutott neki a negyeddöntős csapatban.

(Borítókép:  Robin Jones/Getty Images)

Rovatok