Index Vakbarát Hírportál

Az angol boltos betiltotta az olasz ételek árusítását – vírusként terjed a posztja

2021. július 11., vasárnap 16:19

Angliában jelenleg minden a futballról szól, egészen pontosan a vasárnap esti olasz–angol Európa-bajnoki döntőről, amelyet a Wembley-ben rendeznek.

Az angolok történetük során először játszanak Eb-döntőt, valamint 55 év elteltével jutottak ismét egy nagy torna fináléjába – 1966-ban az NSZK ellen 4:2-re megnyerték a világbajnokság utolsó mérkőzését –, így nem meglepő, hogy elképesztő várakozás előzi meg a mostani találkozót.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a boltosnak az esete, aki Facebook-oldalán osztott meg egy posztot arról, hogy fekete-sárga szalaggal ragasztotta le azokat a polcokat és hűtőket az üzletben, amelyeken olasz ételek vannak.

A Nisánál nagyon komolyan vesszük a futballt! Ezért a tészta, a tésztaszósz, a Dolmio, a ragu és a pizza sem eladó nálunk. Semmilyen olasz terméket nem árusítunk. Hajrá, Anglia! Hazatér!

– utalt a szurkolók jelmondatára, az It’s coming home-ra a bejegyzésében Avtar Singh.

A poszthoz rengeteg megjegyzés érkezett, emellett 24 óra alatt több mint 12 500-an osztották meg, ami mutatja, mekkora sikere van – írja a birminghammail.co.uk.

A boltos a BlackCountryLive-nak beszélt arról, hogy az egészet poénból tette, és csak Stoke-on-Trent közösségét akarta megnevettetni, nem gondolta, hogy ennyi emberhez eljut.

A vásárlóim nagyjából 99,9 százaléka humorosnak találta az ötletet. Egyáltalán nem akartam durva vagy ellentmondásos lenni. Brit vagyok, szeretem a futballt, és szurkolok a válogatottnak. Ez a bejegyzés összehozta a közösséget. Vicc volt az egész, természetesen nem álltunk le a tészta és a fokhagymás kenyér árusításával

– mondta Singh.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Olaszország–Anglia (Wembley) – vasárnap, 21 óra

Rovatok