Index Vakbarát Hírportál

Már halálos fenyegetéssel is gyanúsítják a Manchester United fiatal sztárját

2022. február 2., szerda 09:07

Továbbra is őrizetben marad Mason Greenwood, a Manchester United és az angol válogatott csatára.

A 20 éves játékost vasárnap este tartóztatta le a manchesteri rendőrség azok után, hogy barátnője, Harriet Robson olyan felvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek arról árulkodnak, hogy a fiatal játékos súlyosan bántalmazta őt

Greenwoodot akkor testi sértéssel és nemi erőszakkal vádolták meg, utóbbit egy hangfelvétel alapján, amit szintén Robson tett közzé. Ebben Greenwood minősíthetetlen stílusban akarja szexre kényszeríteni barátnőjét.

A támadó letartóztatását kedden meghosszabbították, a vádak közé pedig felvették a szexuális bántalmazást és a gyilkossággal való fenyegetést is.

A Manchester United még vasárnap este kiadott egy közleményt arról, hogy felfüggeszti saját nevelésű játékosát, akivel azóta a Nike is szerződést bontott, a készítők pedig kivették a FIFA 22-ből.

Később aztán a BBC megírta, hogy Greenwoodot óvadék ellenében szabadon engedték, a vizsgálatot azonban nem zárták le.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Mason Greenwood. Fotó: Getty Images)

Rovatok