Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai tizenegyest harcolt ki, de így sem nyert a Leipzig az EL-ben

2022. február 18., péntek 08:49

Az RB Leipzig házigazdaként 2–2-es döntetlent játszott a spanyol Real Sociedaddal a labdarúgó Európa-ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első, csütörtöki mérkőzésén.

A német csapat magyar válogatott játékosai közül Gulácsi Péter végigvédte a meccset, Szoboszlai Dominik a nyolcvanadik percben lépett pályára, Willi Orbán viszont betegség miatt nem szerepelt a keretben. Szoboszlai egy perccel a becserélését követően a földre került a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, a hazaiak ezzel egyenlítettek. A mérkőzés további szakaszában futószalagon jöttek a Leipzig-helyzetek, azonban újabb gól nem született, így az érdemi kérdések a jövő heti spanyol visszavágón dőlnek el. 

A Barcelona sem tudta sikerrel venni a nyolcaddöntő első felvonását hazai pályán az olasz Napoli ellen. Xavi együttese rengeteg helyzetet hagyott ki már a mérkőzés korai szakaszában is, amit a Napoli kíméletlenül megbüntetett egy kontrával és a szünetben vendégelőny állt az eredményjelzőn. A második játékrészben hamar összejött az egyenlítés Ferrán Torres büntetőjével, azonban a kihagyott ziccerek folytatódtak, de újabb gól nem született, így a továbbjutásról döntő kérdés itt is a visszavágóra marad. 

Eredmények: 

FC Porto (portugál)–SS Lazio (olasz) 2–1

Atalanta (olasz)–Olimpiakosz (görög) 2–1

Sevilla (spanyol)–Dinamo Zagreb (horvát) 3–1

RB Leipzig (német)–Real Sociedad (spanyol) 2–2

Sheriff Tiraspol (moldovai)–SC Braga (portugál) 2–0

Borussia Dortmund (német)–Rangers FC (skót) 2–4

Zenit (orosz)–Real Betis (spanyol) 2–3

FC Barcelona (spanyol)–SSC Napoli (olasz) 1–1

(via MTI/Index)

(Borítókép: AFP)

Rovatok