Index Vakbarát Hírportál

Hazai pályán kapott ki a ManCity a Premier League-ben

2022. február 19., szombat 20:48

A vendég Tottenham Hotspur fordulatos mérkőzésen meglepetésre 3–2-re legyőzte a címvédő és listavezető Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán.

A Spurs már a 4. percben vezetett a Juventustól kölcsönvett Dejan Kulusevski góljával, fél órával később azonban Ilkay Gündogan révén egyenlített a hazai együttes. A fordulás után hamarosan újra a Tottenham került előnybe Harry Kane találatával, majd a csatár újfent eredményes volt, de a gólját videobírózás után érvénytelenítették.

Az észak-londoni csapat szurkolói már-már elkönyvelték a sikert, amikor a játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt a Manchester Citynek, a tizenegyest pedig Rijad Mahrez értékesítette. 

Még itt sem volt azonban vége a fordulatoknak, három perccel később ugyanis Kane duplázott, második góljával pedig eldöntötte az összecsapást.

A Tottenham Hotspur 2016 februárja óta először győzte le a Manchester Cityt az Etihad Stadionban, és mivel augusztusban hazai pályán is a londoniak nyertek 1–0-ra, nagy meglepetésre a mostani idényben oda-vissza két vállra fektették a címvédőt.

ANGOL PREMIER LEAGUE

26. forduló:

Manchester City Tottenham Hotspur 2–3 (1–1)

Arsenal–Brentford 2–1 (00)

Aston VillaWatford 01 (00)

BrightonBurnley 03 (02)

Crystal Palace–Chelsea 0–1 (00)

Liverpool FCNorwich City 31 (00)

Southampton–Everton 2–0 (00)

West Ham United–Newcastle United 1–1 (1–1 )

vasárnap játsszák:

Leeds UnitedManchester United 15.00

Wolverhampton WanderersLeicester City 17.30

(Borítókép: Lindsey Parnaby / AFP)

Rovatok