Index Vakbarát Hírportál

Hosszabbításba torkollott kettő Európa-liga-nyolcaddöntő, kiesett a Sevilla

2022. március 18., péntek 09:24

A hat végső diadalával rekorder Sevilla nem jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó-Európa-ligában, mivel a nyolcaddöntő csütörtöki visszavágóján hosszabbításban 2–0-s vereséget szenvedett a West Ham vendégeként.

A csütörtöki, kora esti visszavágókon már kvalifikált a legjobb nyolc közé a Barcelona, az Atalanta, a Glasgow Rangers és a Braga csapata is, este 21 órai kezdettel következett a West Ham United–Sevilla-, Lyon–Porto- és a Frankfurt–Real Betis-párharcok visszavágója. A Szpartak Moszkva–Lipcse-nyolcaddöntő teljes egészében törlésre került az orosz csapat kizárása miatt.

Viszonylag izgalommentesen tartotta meg az első mérkőzésen szerzett egygólos előnyét a Lyon, miután Portugáliában 1–0-ra legyőzte a Portót.

A franciaországi visszavágón is hamar vezetést szereztek a hazaiak Moussa Dembélé góljával, amire negyedóra után még Pepe válaszolni tudott, azonban több gól nem született, így az 1–1-es döntetlen a Lyon továbbjutását jelentette. 

A Sevilla elvesztette hazai pályán szerzett egygólos előnyét a West Ham elleni visszavágón, sőt, a hosszabbításban Andriy Yarmolenko újabb góllal sokkolta az andalúzokat, ami a hatszoros EL-győztes Sevilla búcsúját jelentette a sorozattól. 

A Real Betis a hazai pályán összeszedett hátrányát ledolgozta a rendes játékidő utolsó percében a Frankfurt ellen, így hosszabbításra mentve a párharcot. A ráadásban, amikor már mindenki a tizenegyesrúgásokra készült, Guido Rodríguez a 121. percben rendkívül szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába talált, így a Frankfurt jutott be a legjobb nyolc közé. 

Az Európa-liga negyeddöntői párosításainak sorsolását a mai napon, 13 órai kezdettel tartják. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok