Index Vakbarát Hírportál

Nem vicc, az elhunyt Maradona szívét vinnék az argentinok Katarba

2022. március 24., csütörtök 11:19

Egészen döbbenetes javaslat látott napvilágot, mely szerint a 2020-ban elhunyt Diego Armando Maradona szívét elszállíttatnák a katari világbajnokság helyszínére – írja a Marca.

A dél-amerikai ország futballfanatizmusa közismert, ahogyan az is, hogy mekkora nemzeti hősnek számított a nemzeti válogatottat 1986-ban világbajnoki címre vezető Maradona.

Az örökösének tartott Lionel Messi a nyáron már a 35. születésnapját ünnepelheti, így jó eséllyel a november 21. és december 18. közötti katari viadal lehet az utolsó világbajnoksága – erre az argentinok már biztosították részvételüket.

Ezt szem előtt tartva az argentin szurkolók egy csoportja azzal az ötlettel állt elő, hogy Messiéket Maradona szívének (szó szerint a szívének) is el kellene kísérnie a Közel-Keletre.

A hírekben arról számoltak be, hogy Maradona szíve egy ügyészségi irodában van. Ez egy ötlet, és szeretnénk, ha mindenki elkezdene figyelni rá, hogy elkezdhessük megosztani az argentinokkal, és lássuk, hogy ez lehetséges-e

– idézi a Marca Javier Mentasti szavait.

A 2020. november 25-én, 60 éves korában elhunyt korábbi klasszis szíve az argentin kormány birtokában van, egy formalinos lombikban annak érdekében, hogy megőrizzék az örökkévalóságnak, és a javaslat szerint meg kell tenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a Lionel Scaloni szövetségi kapitány által felkészített csapat maga mellett tudhassa a világbajnokságon – teszi hozzá a spanyol portál.

(Borítókép: Juan Mabromata / AFP)

Rovatok