Index Vakbarát Hírportál

A PSG-nek sosem volt ilyen játékosa, támogatni kellene Messit!

2022. március 27., vasárnap 17:24

A jelenleg a Ligue 1-ben szereplő Monacót erősítő Cesc Fabregas a Marcának adott interjút, amiben szóba jött természetesen Lionel Messi is.

Fabregas korábbi barcelonai csapattársa az új idényben már a francia bajnokaspiráns PSG sikereiért küzd, de hiába Messi, hiába Neymar vagy Kylian Mbappé, a párizsiak ismét elhasaltak a Bajnokok Ligájában – a Real Madrid kétgólos hátrányból ejtette ki francia riválisát.

A búcsú után a párizsi szurkolók nemtetszésüket fejezték ki a legnagyobb sztárok felé, és bár otthon a Bordeaux-t legyőzte a PSG, a Monaco otthonában 3–0-s vereséget szenvedett.

Leo ügye nagyon egyszerű. Számomra ő a valaha volt legjobb, akit láthattam, és akivel együtt játszhattam. Amit tőle láthattam, az egészen kivételes

– kezdte Fabregas.

A remek középpályás korábban maga is került hasonló helyzetbe, még a Barcelonánál.

„Fütyültek ki engem a Camp Nouban. Tudom, mi történt a PSG-nél, a szurkolók szeretnének nyomást gyakorolni a játékosokra. Amikor a meccs során támogatnak, és éneklik a neved, az tökéletes, de amit múltkor láttam, hogy gúnyolódnak, amikor Neymar labdát veszít, vagy fütyülnek, amikor a labdához hozzáér, na az nagyon undorító” – vélekedett a korábban az Arsenalnál és a Chelsea-nél is szereplő futballista.

A 34 éves irányító tisztában van vele, hogy a párizsi sztárok álomfizetésért játszanak, és hogy a szurkolók frusztráltak az újabb BL-búcsú miatt, ugyanakkor úgy véli, hogy támogatással többre mennének.

A PSG nem nyert még semmit, de biztosan behúzza a bajnoki aranyat. Olyan játékosról beszélünk, aki csak a mostani idény előtt érkezett. A PSG történetében még sohasem volt olyan játékos, mint Messi. Jobb hálásnak lenni és támogatni őt, nem pedig összetörni. Idén vagy jövőre ezek a srácok remek pillanatokat hoznak el nektek

– szólt a párizsi szurkolókhoz.

(Borítókép: Lionel Messi a Real Madrid elleni BL-búcsú idején – Javier Soriano / AFP)

Rovatok