Index Vakbarát Hírportál

Minek Messi, ha van Pedri? Már csak a Real a Barca előtt!

2022. április 3., vasárnap 22:54

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 30. fordulójának rangadóján a Barcelona végig nagy fölényben játszva 1–0-ra legyőzte a Sevillát, ezzel két riválisát megelőzve feljött a tabella második helyére.

Szenzációs formában várta az összecsapást a katalán gárda, hiszen az előző nyolc La Liga-meccsből hetet is megnyert, és csak az Espanyol elleni 2–2 rontja az összképet – itt mondjuk annak is örülhetett a már a 2. percben előnyhöz jutó Barcelona, hogy a 96. percben Luuk de Jong góljával pontot tudott menteni. 

A Sevilla legyőzése rögvest a Real Madrid mögé ugrást jelenthette volna, ennek megfelelően támadólag is léptek fel a hazaiak, és már a 8. percben nagy helyzetbe kerültek, de Ferran Torres lövése a bal oldali kapufa mellé szállt.

Nem sokkal később Ousmane Dembélé jobb oldali beadása volt pont annyira magas Frenkie de Jongnak, hogy a holland már ne tudjon kapura fejelni.

Az események a játékrész ráadásában kezdtek újra felpörögni, akkor Dembélé és Pierre-Emerick Aubameyang is kihagyott egy nagy helyzetet, így gól nélkül fordultak a felek.

A szünet után óriási nyomást helyezett ellenfelére a Barcelona, de az ebből vitt egy-egy kontrában azért benne volt a veszély a vendégek részéről is.

Bő egyórányi játék után Bonónak pillanatok alatt kétszer is ki kellett ütnie a léc alól a labdát, majd a remek szólókat bemutató Pedri tekert a kapu mellé.

A túloldalon Ivan Rakitic kevéssel fölé szálló szabadrúgása jelentett veszélyt, de erre jött egyből egy újabb Bono-hárítás, majd Gerard Piqué kapufája, aztán Dembélé kapáslövése, úgy tűnt, csak idő kérdése a hazaiak vezető góljának megszerzése.

A 72. percben pedig megtört a jég, Pedri újabb káprázatos cselsorozata után a hosszú alsóba tüzelt, a Camp Nou közönsége pedig ugyanazt az ütemes skandálást vezethette elő a nevével, mint anno Messiével tette... (1–0).

Az utolsó negyedóra kezdetén Ferran Torres sokadik lehetőségét hárította Bono, MAJD  TER STEGEN ÜGYETLENKEDÉSE UTÁN MENTETT HATALMASAT, a Barcelona így 1–0-ra nyert, 14 forduló óta veretlen (10 győzelem, 4 döntetlen), a legutóbbi kilenc meccséből pedig nyolcadszor győzött – közte a Real Madrid, Atlético Madrid, Sevilla hármassal!

LA LIGA

30. FORDULÓ

Athletic Bilbao–Elche 2–1 (Berenguer 32., Villalibre 86., ill. Josan 92)

Betis–Osasuna 4–1 (Juanmi 34., 45+1., W. Carvalho 82., A. Moreno 88., ill. Budimir 65.)

Granada–Rayo Vallecano 2–2 (J. Molina 67., L. Milla 93. – 11-esből, ill. Catena 6., S. Guardiola 17.)

Valencia–Cádiz 0–0

Barcelona–Sevilla 1–0 (Pedri 72.)

Az élmezőny állása: 1. Real Madrid 69 pont (61–26), 2. Barcelona 57 (57–29, 29 meccs), 3. Atlético Madrid 57 (57–37), 4. Sevilla 57 (40–20), 5. Betis 53 (54–36, 30)

(Borítókép: Lluis Gene / AFP)

Rovatok