Index Vakbarát Hírportál

Benzema: Mbappéval legalább kétszer ennyi gólt rúgna a Real!

2022. április 5., kedd 13:10

Karim Benzema a L’Équipe-nek adott bővebb interjút, amelyben beszélt a PSG-t erősítő Kylian Mbappéről, a Real Madrid Chelsea elleni BL-párharcáról és Vinícius Júnior fejlődéséről is.

Nincs favorit a Chelsea elleni BL-párharcban

A királyi gárda francia csatára Cristiano Ronaldo távozása óta egyértelműen első számú sztárrá lépett elő a csapatnál, évek óta a hátán cipeli az együttest, ezt pedig az elmúlt időszakban az őt korábban sokszor tévesen kritizálók is kezdik elismerni.

Javítani persze bőven akad mit a spanyol bajnoki aranyat fél kézzel fogó együttesnél (12 pont az előny az egy meccsel kevesebbet játszó, bombaformába lendülő Barcelonával szemben), erre pedig ezúttal is a régóta beharangozott Kylian Mbappé-szerződtetés tűnik sok helyről a leginkább kézenfekvőnek.

A téli átigazolási időszak után már olyan hírek is megjelentek, hogy már meg is egyeztek a párizsiak lejáró szerződésű világbajnokával, ugyanakkor Mbappé a napokban épp arról beszélt, hogy még egyáltalán nem dőlt el a jövője, és azt sem zárta ki, hogy marad az épp a Reallal szemben a BL-ben kieső PSG-nél. Benzema mindkét témáról beszélt a francia lapnak.

Nincs favorit a Chelsea elleni BL-párharcban – kezdte a francia támadó a szerdai negyeddöntő előtt. – Nézzük meg a PSG elleni párharcunkat, kezdetben talán mi voltunk a favoritok, a visszavágón aztán a párizsiak voltak az egyértelmű esélyesek. Úgyhogy ez nem jelent semmit. A Chelsea rendkívül jó csapat, amely azért lép pályára, hogy jó eredményt érjen el.

Nem véletlenül óvatos Benzema, hiszen egy évvel ezelőtt az elődöntős párharcban a londoni kékek simán búcsúztatták a királyi gárdát, majd a Manchester Cityt legyűrve megnyerték a sorozatot, így tehát most címvédőként találkozik a rekordbajnokkal.

Ami honfitársa esetleges érkezését illeti...

Mbappéval legalább kétszer ennyi gólt szereznénk!

Benzema biztos benne, hogy ha a válogatott után a klubcsapatban is együtt szerepelhetnének, akkor rendkívül eredményes lenne a királyi gárda – köszönhetően persze kettejük remek összhangjának. Nem véletlenül pártolja nagyon Mbappé megkaparintását.

Szeretek vele játszani a válogatottban, és szeretném ezt megtenni klubszinten is – mondta Benzema. – Hiszem, hogy kétszer annyi gólt szereznénk, mint most, sőt lehet, hogy háromszor ennyit is! Remek összhangunk van a válogatottban, mert pontosan tudjuk, mit fog tenni a másik. Csak egy példát említve: mindketten szeretünk balra kimozogni, de soha nem érkezünk egyszerre a pálya ugyanazon pontjára.

Ezen a ponton azért jegyezzük fel, hogy a bajnokságban 30 fellépésen 61-szer volt eredményes a királyi gárda, a Király-kupában három meccsen ötig jutott, ahogyan a Szuperkupában is ennyi volt a termés, igaz, itt két meccs alatt. A Bajnokok Ligájában az eddigi nyolc fellépésen 17 gólt szerzett, így az idénybeli 43 tétmeccs termése 88, ami picivel kettes átlag felett van.

Azt nehéz elképzelni, hogy Mbappé érkezésével négy- (pláne hat-) gólos átlagot hozzon a csapat, de azért egy hármashoz közelítő mennyiség bőven megugorható – viszonyításképpen a Bayern München 39 meccsen 130-szor volt eredményes, közte a BL-ben nyolc találkozón összehozott 30-cal.

Vinícius ugyanaz – csak megtanítottam gondolkodni

A Real Madrid idénybeli felemelkedésének egyik kulcsa, hogy immár nem csak Benzemának kell minden terhet vinnie, mert elkezdett mellé felnőni Vinícius Júnior is – 17 gól és 14 gólpassz a fiatal brazil szélső mérlege, ami jól kiegészíti a francia 34+13-as termését. 

Benzema arról is beszélt, hogy mi volt a kulcsa társa óriási fejlődésének.

Nem tanítottam meg Viníciust arra, hogyan kell futballozni, csupán pár dolgot változtattam számára. Korábban csak előre akart menni, aztán olyan volt, hogy »na lássuk, mit fogok most csinálni«. Most úgy megy előre, hogy tudja, hogy vagy gólt fog szerezni, kulcspasszt ad, betör a büntetőterületen belülre. Mindenki azt mondja ebben az idényben, hogy ez a Vinícius meg az a Vinícius, ugyanakkor ő ugyanaz az ember. Az egyetlen különbség, hogy most már jó döntéseket hoz az ellenfél kapuja előtt, gondolkodik. Ezt tanítottam neki.

Hogy a brazil fejlődése töretlen marad-e vagy hogy érkezik-e Mbappé, az a jövő zenéje, a Chelsea elleni BL-párharc kérdéseire viszont hamarosan választ kapunk, szerdán Londonban, jövő kedden Madridban csapnak össze a felek.

(Borítókép: A mostani BL-párharcban még ellenfelek voltak, nyártól csapattársak? – Fotó: Franck Fife / AFP)

Rovatok