Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai kapufáig jutott, a Leipzig nem bírt az Atalantával

2022. április 7., csütörtök 20:48

A Bajnokok Ligája negyeddöntői után csütörtökön az Európa-ligában is megkezdte szereplését a még versenyben lévő nyolc alakulat. Közülük is elsőként a három magyar válogatott játékost is a soraiban tudó RB Leipzig, amely hazai pályán játszott 1–1-es döntetlent az Atalantával.

A lipcseiek kezdőjében az utóbbi időben megszokott módon csak két honfitársunk, Gulácsi Péter és Willi Orbán kapott helyet, Szoboszlai a kispadról várt a bevetésre.

A meccset az olaszok kezdték jobban, érezhetően nem ízlett a hazaiaknak az agresszív letámadás, amit Gian Piero Gasperini megálmodott csütörtök estére. Az Atalanta a 14. percben gólra is váltotta fölényét: 

Luis Muriel tört be a 16-oson belülre a bal szélről, majd három remek csel után jobbal a bal felső sarokba bombázott 14 méterről, 0–1!

A bekapott gól ébresztőleg hatott a Leipzigre, a 24. percben egy szép támadás végén André Silva tüzelt nyolc méterről, a jobb oldali kapufát találta telibe.

A szünet előtt a bergámóiak is eltalálták a kapufát, Mario Pasalic kiszorított szögből, szinte az alapvonalról próbálta becsapni Gulácsit, de a magyar kapussal volt a szerencse.

A fordulást követően felpörögtek az események, az 56. percben Christopher Nkunku harcolt ki büntetőt, Silva 11-esét azonban óriási bravúrral védte Juan Musso, aki a kipattanóra érkező Orbán fejesét is kitolta a léc alól. Egy perc múlva azonban már ő is tehetetlen volt: 

Angelino balról érkező beadására ismét Orbán érkezett, az előle menteni igyekvő Davide Zappacostáról azonban öt méterről saját kapujába pattant a labda, 1–1!

A 73. minutumban Domenico Tedesco pályára küldte Szoboszlait is, aki bő 20 perc alatt többet csinált, mint a lecserélt Dani Olmo. A 83. percben Angelino beadását fejelte az ötös jobb sarkáról a lécre, a hajrában pedig a 16-os bal csücskéről leadott életerős löketét tolta szögletre a vendégek kapusa.

Az eredmény azonban nem változott, így a továbbjutás kérdése az egy hét múlva esedékes visszavágón dől majd el.

Európa-liga
Negyeddöntő, 1. mérkőzés

RB Leipzig–Atalanta 1–1 (0–1)
Gólszerző: Zappacosta (öngól, 57.), ill. Zapata (14.).

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Rovatok