Index Vakbarát Hírportál

Nem elég nagy csapat: Haaland kikosarazta a Manchester Unitedet

2022. április 11., hétfő 11:02

Az ESPN értesülése szerint Erling Haaland kizárta a Manchester Unitedet a lehetséges új csapatai közül, mivel attól fél, hogy a vörös ördögök nem tudnának felnőni az ambícióihoz.

A 21 éves norvég csatár az elmúlt években a világ egyik legjobb befejezőjévé vált, Dortmundba igazolása óta 84 tétmeccsen 102 kanadai pontot termelt (80 gól, 22 gólpassz), ezzel pedig a világ összes sztárcsapatának a figyelmét felkeltette.

A Transfermarkt.de által 150 millió euróra taksált Haaland szerződése még két évig érvényes a fekete-sárgáknál, de egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint egyezségében a nyáron aktiválódik egy záradék, amely szerint ennek feléért is mozdítható.

A Manchester United örömmel is látná a keretében a fiatal futballistát, de a vörös ördögök jelenleg csak a hetedik helyen állnak, hat pontra a BL-indulást érő negyedik pozíciótól. Épp ezért Haaland kizárta a patinás klubot lehetséges kérői közül, mert attól tart, hogy az ambíciói eléréséhez nem ez a megfelelő hely – derül ki az ESPN értesüléséből.

A norvég gólvágó persze könnyű helyzetben van, hiszen sorban állnak érte a klubok, így valóban maga döntheti el, hova szeretne menni. A versenyben most az angol éllovas Manchester City és a spanyol bajnoki aranyat fél kézzel már fogó Real Madrid a két favorit.

A két gárda hamarosan akár a pályán is összecsaphat, hiszen előbbi az Atlético Madrid, utóbbi pedig a Chelsea ellen szerzett előnyt a BL-negyeddöntőben, a párharcok győztesei pedig az elődöntőben találkoznak.

(Borítókép: Alex Gottschalk / DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok