Index Vakbarát Hírportál

Van Basten: 300 milliót költöttél két támadóra, hogy védekezzenek…

2022. április 11., hétfő 09:17

A héten kialakul a Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye, Marco van Basten pedig a visszavágók előtt beleszállt még egy kicsit Diego Simeone Atlético Madridjába.

Mint ismert, a „matracosok” az egyik favoritnak számító Manchester City vendégeként olyan szinten ölték a játékot, hogy arra jelzőket is nehéz találni.

Az együttes által bemutatott totális antifutball már csak azért is volt szomorú látvány, mert a gárdában olyan labdarúgók szerepelnek, mint Antoine Griezmann, vagy éppen Joao Félix, akikkel azért lehetne támadójátékot is produkálni.

Pontosan ezt kifogásolta a háromszoros aranylabdás Marco van Basten is, aki anno az Ajax és a Milan színeiben a világ egyik legjobb csatárának számított.

Szabályos, engedélyezett, de amikor egy csapat ennyire védekező… Meglepett, hogy egy csapat tíz játékossal a labda mögött védekezik kilencven percen át, és az egyetlen célja, hogy megakadályozza az ellenfelet a gólszerzésben. Joao Félix és Antoine Griezmann személyében olyan játékosaik vannak, akik 300 millió euróba kerülnek, és kilencven percen át védekeznek, nem jut el hozzájuk a labda

– panaszkodott Van Basten Simeone stílusára a Ziggónak.

A szerdai visszavágón az Atléticónak a továbbjutás érdekében mindenképpen gólt kell szereznie, ebből kiindulva akár egy támadóbb felfogású madridi együttest is láthatunk, de azt a lehetőséget sem szabad kizárni, hogy a „matracosok” ezúttal is inkább a védekezésre helyezik a hangsúlyt, és egy ellentámadásból betalálni a manchesteriek hálójába.

(Borítókép: Denis Doyle/Getty Images)

Rovatok