Index Vakbarát Hírportál

Pep Guardiola: Olyan volt, mintha elfelejtettük volna, hogyan kell játszani

2022. április 14., csütörtök 10:05

A pályán feszült hangulatban ért véget az Atlético Madrid és a gól nélküli döntetlennel továbbjutó Manchester City negyeddöntős párharcának szerdai visszavágója, de a találkozó után mindkét gárda vezetőedzője sportszerű hangnemben nyilatkozott.

Falhoz szorítottak bennünket. Olyan volt, mintha elfelejtettük volna, hogyan kell játszani, de ez a rivális érdeme. Most ünneplünk, de könnyen kieshettünk volna. Tisztelem az Atléticót. Amit Diego Simeone csinál, azt úgy csinálja, mint senki más a világon

– értékelt önkritikusan Josep Guardiola, az angol csapat vezetőedzője. 

A spanyol szakember, aki a BL történetében elsőként kilencedszer vezette valamelyik csapatát a legjobb négy közé, elismerte, hogy a második félidőben jobb volt az ellenfél, ezért szerencsések, hogy nem kaptak gólt. Ugyanakkor hozzátette, hogy együttese a két meccs alapján megérdemelten jutott tovább.

Gratulálnunk kell riválisunknak. Fáj a kiesés, de büszke vagyok arra, ahogy küzdöttünk

– jelentette ki az Atlético argentin mestere.

A találkozón az Atlético Madrid a második félidő kezdetétől hiába támadott többet, nem tudta feltörni az angolok védekezését, a hajrában pedig kihagyta a lehetőségeit, ráadásul az utolsó negyedórában a durva belépők és állandósuló kakaskodások miatt sokat állt a játék.

A másik párharcban a Liverpool 3–1-re vezetett, végül 3–3-as döntetlent játszott a Benficával, de így is magabiztosan jutott tovább a múlt heti, kétgólos, idegenbeli sikerét követően.

Nem pont olyan volt a meccs, amilyet akartunk, de ez nem fontos. Továbbjutottunk, és csak ez számít, úgyhogy boldog vagyok

– jelentette ki Jürgen Klopp, a Vörösök vezetőedzője, aki azzal magyarázta a gyengébb teljesítményt, hogy a védelme még sosem játszott ebben az összeállításban.

A Liverpool hátsó alakzatának bizonytalanságát nemcsak a három bekapott gól mutatja, hanem a portugálok két les miatt érvénytelenített gólja is.

Minden Benfica-szurkoló büszke lehet erre a menetelésre. Nehéz csoportunk volt, aztán az Ajax Amsterdam, majd a Liverpool jött. Az egyre nehezebb ellenfelekkel szemben is megmutattuk, mire vagyunk képesek

– mondta Nelson Verissimo, a Benfica megbízott vezetőedzője.

Az elődöntőben a Liverpool a Villarreallal, a Manchester City pedig a Real Madriddal találkozik, azaz spanyol–angol párharcok lesznek. Az első mérkőzéseket április 26-án és 27-én, míg a visszavágókat egy héttel később rendezik. A döntőre május 28-án, Párizsban kerül sor.

(MTI)

Rovatok