Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland duplázott a Bundesligában

2022. április 16., szombat 17:27

A Bundesliga 30. fordulójának szombati játéknapján a Freiburg a kétgólos Sallai Roland vezetésével 3–0-ra nyert hazai pályán a Bochum ellen.

A magyar válogatott támadója először a 17. perc végén volt eredményes, amikor a jó becsúszását követően tudott kontrázni a Freiburg, végül visszakerült hozzá a labda, ő pedig jobbról, éles szögből nem a passzt, hanem a lövést választotta, és gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Ezzel már kettővel vezetett a Freiburg.

A második félidőben saját maga és csapata góljainak számát is tudta növelni Sallai Roland: Csong Vu Jong szépen forgatta meg a védőjét a bal oldalon, ahonnan középre adott, Sallai pedig két bochumi között tudott eredményesen fejelni. A magyar játékos legutóbb 2020 decemberében duplázott a német élvonalban.

A Borussia Dortmund ellentmondást nem tűrve tömte ki a Wolfsburgot, a mérkőzés első gólját a 17 éves és 169 napos Tom Rothe szerezte, aki ezzel a Bundesliga legfiatalabb olyan játékosa lett, aki rögtön az első mérkőzésén betalált. A BVB a 24. és a 38. perc között öt gólt rúgott, a második félidőben pedig Erling Haaland révén még egyet. A fiatal norvég sztár két góllal fejezte be a mérkőzést, a Bundesligában január 22. óta először volt eredményes.

A Hertha alsóházi rangadót nyert meg az Augsburg otthonában, ezzel elmozdult a kiesőzónából.

Eredmények:
Augsburg–Hertha BSC 0–1
Dortmund–Wolfsburg 6–1
Freiburg–Bochum 3–0
Mainz–Stuttgart 0–0
Mönchengladbach–Köln 1–3

(Borítókép: Sallai Roland ünnepli az első gólját. Fotó: Getty Images)

Rovatok