Index Vakbarát Hírportál

Jöhet az újabb Liverpool–Chelsea-döntő – ezúttal az FA-kupában

2022. április 17., vasárnap 19:23

A Chelsea bejutott az FA-kupa döntőjébe, mivel a Wembley-ben rendezett elődöntőben 2–0-ra legyőzte városi riválisát, a Crystal Palace-t.

A másik ágon a világ tán két legjobb csapatának csatáján a Liverpool a remek első félidei játékának köszönhetően 3–2-re legyőzte a Manchester Cityt. 

A Chelsea ezzel sorozatban a harmadik évben jutott be az FA-kupa döntőjébe, két éve az Arsenal, tavaly a Leicester City bizonyult jobbnak.

Az első félidőben hiába volt nyomasztó fölényben a BL címvédője, az egyetlen nagy helyzet így is Cheikhou Kouyaté előtt adódott, de Édouard Mendy bravúrral hárítani tudott.

A fordulást követően hiába volt már szinte csak a „kékeknél” a labda, egy szöglet után ismét Kouyaté került nagy helyzetbe, de fejes helyett vállas lett, így pedig kicsivel a kapu mellé szállt a labda.

A jég a 65. percben tört meg, amikor az első félidő derekán kényszerűségből pályára lépő Ruben Loftus-Cheek elé pattant a labda a büntetőterületen belül, ő pedig a bal felsőbe bombázott (1–0).

A hajrá kezdetén pedig már a továbbjutás kérdése is eldőlt, amikor Timo Werner remek passzával Mason Mount került ziccerbe, és beállította a 2–0-s végeredményt.

A „kékek” ezzel együtt nyolcszor értek már csúcsra, aminél többet csak az Arsenal (14) és a Manchester United (12) tud felmutatni, a rivális Liverpool eddig hétszer nyerte meg a világ legrangosabb kupasorozatát.

Érdekesség, hogy a feleknek idén ez már a második kupadöntőjük lesz, hiszen a Ligakupában is Liverpool–Chelsea-finálét rendeztek, akkor gól nélküli 120 perc után büntetőkkel 11–10-re nyertek a „vörösök”.

FA-KUPA

ELŐDÖNTŐ (Wembley)

Chelsea–Crystal Palace 2–0 (Loftus-Cheek 65., Mount 76.)

DÖNTŐ

május 14.: Liverpool–Chelsea, Wembley

(Borítókép: Mike Hewitt / Getty Images)

Rovatok