Index Vakbarát Hírportál

Oliver Kahn is megszólalt Lewandowski szerződésével kapcsolatban

2022. április 18., hétfő 16:34

Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának ügyvezetője szerint lényegesen bonyolultabb új szerződést kötni sztárcsatárukkal, Robert Lewandowskival, mint azt sokan gondolják.

A korábbi kiváló kapus a Sport 1-nek beszélt a lengyel támadóval zajló tárgyalásokról, az interjú során pedig bírálta azokat, akik szerint már meg kellett volna állapodni a német bajnokság góllövőlistáját 32 találattal vezető játékossal.

Megbeszéléseket folytatunk Roberttel, azt szeretnénk, ha olyan sokáig maradna nálunk, ameddig csak lehet. Viszont úgy látom, sokan azt gondolják, hogy az ilyen tárgyalások úgy működnek, mint az online menedzserjátékokban: csak megnyomunk egy-két gombot, és már meg is kötöttük az új szerződést

– méltatlankodott Kahn. „Robert egy olyan játékos, aki harminc-negyven gólt is képes szerezni minden szezonban. Természetesen az ilyen játékos elérkezhet arra a pontra, amikor úgy gondolja, itt már mindent elért, mindent megnyert. Az ilyen futballistát időbe telik meggyőzni, hogy maradjon.”

Az ügyvezetőt arról is kérdezték, mit gondol a halálos fenyegetésekről, amelyeket Julian Nagelsmann vezetőedző kapott, miután az együttes múlt héten kiesett a Bajnokok Ligájából.

Ha a Bayernnél dolgozol, el kell viselned a kritikát, és túl kell lépned rajta. Viszont ezek az üzenetek túlmennek a normalitás határán. Mégis milyen ember az, aki névtelenül halálos fenyegetéseket küld másnak? Nincs gyávább dolog annál, mint amikor névtelenül fenyegetőzik és becsmérel valaki

– jelentette ki Oliver Kahn.

A Bayern München a BL előtt a Német Kupából is kiesett, viszont már a hétvégén, a Borussia Dortmund elleni rangadón megnyerheti a bajnokságot, sorozatban tizedik alkalommal.

(Borítókép: Stuart Franklin / Getty Images Hungary)

Rovatok