Index Vakbarát Hírportál

Megható gesztus: a nagy rivális szurkolótábora Cristiano Ronaldóéknak tapsolt

2022. április 19., kedd 21:28

Megható jelenetek játszódtak le az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 30. fordulójából elhalasztott rangadóján: a Liverpool szurkolói egyperces tapsolással tisztelegtek Cristiano Ronaldo és családja előtt. A találkozót amúgy a házigazda simán, 4–0-ra megnyerte.

Az angol labdarúgásban a Liverpool és a Manchester United közötti ellentétet nagyjából a Ferencváros–Újpest kapcsolattal lehetne párhuzamba állítani, de hiába gyűlölt rivális valaki a pályán, azon kívül lehet még elegáns az ellenféllel szemben.

Márpedig a Mersey-parti klub legendás közönsége igazán szép gesztussal jelentkezett, hiszen a mérkőzés 7. percében a „vörös ördögök” hetese, Cristiano Ronaldo és családja előtt tisztelgett.

Mint az Index is beszámolt róla, az ötszörös aranylabdás portugál sztár párja ikrekkel volt várandós, de kisfiuk nem élte túl a szülést, ezért a támadó el sem utazott a csapattal, hanem családjával maradt ezekben a nehéz időkben.

Az Anfield közönsége még a klub himnuszát is elénekelte, ritkán cseng ennyire aktuálisan a You'll never walk alone, avagy szabad fordításban a sohasem leszel egyedül.

A mérkőzésen amúgy addigra a bajnoki címért küzdő liverpooliak már megszerezték a vezetést Mohamed Szalah előkészítése után Luis Díaz góljával, majd a 22. percben az egyiptomi támadó is betalált (2–0).

A kettő között ráadásul még Paul Pogbát is le kellett cserélni sérülés miatt, finoman szólva sem indult hát fényesen a meccs a rekordbajnok szempontjából.

A 34. percben a kolumbiai csatár újra bevette David de Gea kapuját, de már lesen helyezkedett, így a szünetre 2–0-s hazai előny mellett mehettek a felek.

A Manchester United hiába küldte be a folytatásra Jadon Sanchót is, a második félidőben is alig találkozott a labdával. A 63. percben épp a korábbi dortmundi előkészítése után került helyzetbe Marcus Rashford, de Alisson kétszer is hárított pillanatokon belül.

A Liverpool viszont gyakorlatilag az első komoly lehetőségéből újra bevette a vendégek kapuját, a második találatot előkészítő Sadio Mané váltotta gólra Díaz gólpasszát, így a házigazda mindhárom támadója egy góllal és egy gólpassznál járt (3–0).

Hogy ez ne maradjon így, arról Diogo Jota passza után Mohamed Szalah gondoskodott, aki beállította a 4–0-s végeredményt – a Liverpool az idény két bajnokiján összesen 9–0-val büntette a riválisát!

A Liverpool sikerével átvette a vezetést a tabellán, de a kétpontos hátrányban lévő Manchester Citynek eggyel több meccse van hátra.

PREMIER LEAGUE
A 30. FORDULÓBÓL ELMARADT MECCSEN
Liverpool–Manchester United 4–0 (L. Díaz 5., Szalah 22., 85., Mané 67.) 
Az élmezőny állása: 1. Liverpool 76 pont (83–22, 32 meccs), Manchester City 74 (72–20, 31), 2. , 3. Chelsea 62 (64–23, 30), 4. Tottenham 57 (56–38, 32), 5. Arsenal 54 (45–37, 31), 6. Manchester United 54 (52–48, 33), 7. West Ham 52 (52–43, 33)

(Borítókép: Clive Brunskill / Getty Images)

Rovatok