Index Vakbarát Hírportál

Az Arsenal életben tartotta dobogós reményeit a londoni rangadón

2022. április 20., szerda 23:00

A Premier League 25. fordulójának rangadóján az Arsenal 4–2-re győzött a városi rivális Chelsea otthonában, amivel életben tartotta dobogós reményeit.

A 25. forduló derbijén Mikel Arteta csapata kezdett jobban, a 13. percben Eddie Nketiah eredményes letámadásával (és Andreas Christensen hibájával) megszerezte a vezetést.

A hazaiaknak csak négy perc kellett a válaszhoz, Timo Werner egalizált egy távoli, megpattanó lövéssel. Aztán negyed órával később ismét a vendégek kerültek előnybe, Emile Smith Rowe fejezett be higgadtan egy kontrát.

A Chelsea-nek ezúttal öt perc kellett az egyenlítéshez, Mason Mount centerezéséből César Azpilicueta belsőzött az ötösről a vendégek kapujába, így 2–2-vel mentek szünetre a felek.

A második félidő is hasonlóan eseménydúsan indult, Nketiah duplázott egy kaotikus jelenetsor végén, ezzel harmadszor is vezetett az Arsenal. A Chelsea nem tudott mit kezdeni ezután a mezőnyfölényével, majd a hosszabbításban Azpilicueta rántotta le Bukayo Sakát a tizenhatoson belül, a sértett pedig a büntetőből bebiztosította a vendégek győzelmét.

Az Arsenal ezzel a sikerrel pontszámban beérte a 4. helyen álló Tottenhamet, a Chelsea továbbra is harmadik.

Eredmények:
Chelsea–Arsenal 2–4
Everton–Leicester 1–1
Newcastle–Crystal Palace 1–0
Manchester City–Brighton 3–0

(Borítókép: Getty Images.)

Rovatok